Subiect: Bolile psihice
View Single Post
Vechi 04.03.2007, 12:45:44
daliapantelimon daliapantelimon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
depresia nu e o boala psihica. Am cunoscut zeci de maniaco-depresivi si pot numara pe degetele de la o mana cate din cazuri sa fi fost determinate de o afectiune psihica. Insa depresia in sine nu este o boala. Poate fi numita stare de spirit, si am mentionat de moft, pentru ca in multe cazuri depresia e un moft. Mai nou am vazut cazuri de oameni care se plictisesc si apoi intra in depresii.
Romandragut am studiat psihologia asa cum este ea acceptata, si am studiat-o si pe cont propriu. E foarte posibil ca teoriile mele sa fie gresite, dar nu te pune nimeni sa le iei in considerare.
Si ca o ultima mentionare mai toate bolile se pot vindeca prin terapie, desi sunt unele cazuri in care pacientul nu va raspunde terapiei. Un exemplu interesant este cum unii oameni priviti ca minti iluminate ale istoriei omului, sunt considerati bolnavi psihic, cu toate ca au murit in deplinatatea facultatilor mintale. Asta pentru ca psihologia se bazeaza pe modelul general...majoritatea stabileste ce e normal psihic...
Depresia nu e o boala psihica, ci doar o tulburare psihica.Insa daca se croncizeaza poate deveni afectiune psihica.Ea nu apare istantaneu,nu este inexplicabila...ci apare pe fondul multor probleme sau a unor schimbari dureroase pentru individ sau ca urmare.Astea sunt numai niste date generale,problema este insa mult mai spinoasa si are o arie de acoperire foarte larga,diversa.