Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
În încăpățânarea ta dogmatică, "reușești" să ne prezinți un Hristos nelegiuit și păcătos- un scenariu tragic în care toți am fi ars în iad împreună cu Hristos condamnați la pieire veșnică!
Hristos a venit să ridice păcatul lumii, nu să facă păcatele lumii. Ai grijă cum gândești...
|
Daca preotii care dezleaga sambata sunt fara de pacat cu atat mai mult Iisus Hristos.Nu stiu ce Hristos ai tu, dar Hristosul meu e Fiul lui Dumnezeu cel viu si Domnul odihnei, El insusi este odihna sufletelor noastre dupa cum a zis in Matei 11:28-30 si Ioan 7:37.Deci Dumnezeu are putere sa lege si sa dezlege ce vrea El pentru ca este Dumnezeu , nu este limitat de timp si cu atat mai mult de o zi.
Citat:
"Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." (Facerea 2,2)
|
Ziua a saptea,adica odihna reprezinta "o stare".Starea de armonie si pace si sfintenie, iar prin faptul ca se spune ca Dumnezeu S-a odihnit de lucrurile Sale ne transmite ca Dumnezeu a incetat , a terminat si a desavarsit opera creatiuni.Iisus zice ca Dumnezeu lucreaza chiar si in "ziua de odihna"(Ioan 5:17) si un alt text din Vechiul Testament, ne spune ca Dumnezeu nici nu oboseste si nici nu se sleieste de puteri(Isaia 40:28).
Citat:
"Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut." (Ioan 1,3)
"Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei." (Marcu 2,28)
|
Desigur ca toate prin El s-au facut(prin Cuvantul lui Dumnezeu).
Stii ca textul in originar spune Fiul Omului este si domn al Sabatului.Aici are doua sensuri.Prin afirmatia asta Iisus le transmite evreilor ca El este cel care le-a dat ziua de odihna si in acelasi timp ca la El e odihna desavarsita, si ca odihna cea adevarata era in mijlocul lor(Matei 11:28-30).
Citat:
Unde scrie asta, în afară de interpretarea aiuristică a textului din1 Petru 3?
|
1Petru 4 ;Fapte 2:27;Efeseni 4:8-10;
Si plina e Evanghelia de exemple de genul asta, a existentei sufletului dupa moarte.