View Single Post
Vechi 17.12.2009, 11:46:18
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Miha-Anca, acum de ce o dai cotita? Tu ai facut acele afirmatii, tu ai scris acel mesaj, asa ca pe tine te-am intrebat si nici macar nu mi-ai raspuns la intrebare. Oricum tu ai achiesat la acel punct de vedere, chiar daca opinita ta exprimata aici pe forum poate ti-ai facut-o din alta parte.

In primul rand vorbim despre romanii morti de gripa, caci sintem romani, dar si despre mortii de gripa din celelalte tari in care au murit multi de gripa (Turcia raporta la un moment dat 415 morti, Rusia raportala un moment dat 351 morti, UK raportala un moment dat 270 morti). Am mai spus deja cat de multi au murit in US (CDC-ul raporta la un moment dat 9820 de morti), dar iata ca si alte tari au avut multi morti.

Asa ca am sa-ti repet intrebarea:

Si inca o intrebare: iti pasa in vreun fel de cei 25 de romani morti de gripa? Tot asa ai spune daca ai fi in fata familiilor indurerate care au pierdut cate un membru din cauza gripei sau daca ai fi in situatia sa participi la inmormantarea unuia mort de gripa, care ar fi putut fi salvat de vaccin? Daca ai participa la inmormantarea unuia mort de gripa, ai sustine in fata familiei mortului ca e o boala fabricata, asa cum ai afirmat si ca daca manca usturoi ar fi trait?

Spui ca:

La noi in tara vaccinul este gratuit prin programele de vaccinare. Iar preturi fabuloase au tratamentele antivirale pentru cei care au facut gripa pentru ca au refuzat vaccinarea. Adica Ministerul Sanatatii ofera oamenilor o metoda gratuita prin care sa nu se mai imbolnaveasca (anume vaccinul de gripa, asa cum se face la bebelusi si vaccinul de hepatita in maternitati), dar daca oamenii refuza si apoi se imbolnavesc, apoi tratamentul e foarte scump. Deci cine lucreaza in dauna omenirii daca nu cei care indeamna oamenii sa nu se vaccineze gratuit iar apoi cand oamenii se imbolnavesc tratamentul bolii chiar costa enorm.

Cat despre definitia pandemiei, eu chiar o cunosc, dar se vede treaba ca tu habar nu ai ce-i aia, insa vorbesti cu nonsalanta despre ceva ce nu cunosti. Uite aici definitia OMS-ului despre fazele pandemiei de gripa:

http://www.who.int/csr/disease/influ...nd_actions.pdf

Dupa cum vezi, pandemia nu se refera la cat de mortala e gripa la un moment dat, ci se refera la modalitatea epidemiologica de transmitere. Pentru ca mortalitatea este diferita in functie de tipul de gripa si tulpinile care circula. Iar o tulpina de gripa care nu are mortalitate mare la un moment dat, dar se transmite foarte rapid si usor, creste numarul mortilor prin numarul mare de persoane infectate. Plus ca oricand virusul poate suferi mutatii si sa creasca mortalitatea enorm si brusc, daca nu se opreste modalitatea de transmitere rapida, intrucat cu cat mai multe persoane sint infectate (si cu cat se multiplica virusul mai mult) cu atat creste sansa de mutatii.

Si da, am un cunoscut care era sa moara din gripa asta. Inainte de a face gripa era un om perfect sanatos, fara nici o boala. Dar gripa s-a complicat cu pneumonie pina cand a ajuns ca nu mai putea respira nici cand statea linistit in pat. Cu ajutorul tratamentului a scapat cu viata, dar cu mult chin si suferinta. Medicii i-au spus ca plamanul se reface greu si ca sa ajunga plamanul la fel cum era inainte de a face pneumonie poate sa treaca chiar si un an.

Deci e foarte gresit sa luam in consideratie doar cati au murit de gripa, ca pe linga cei care au murit exista multi care desi au scapat cu viata au urmari grave timp indelungat. Si asta inseamna chin si suferinta.
Deci sa inteleg ca intre actuala pandemie de gripa porcina si ciuma nu e decat o diferenta de denumire, in rest sunt la fel de grave?
Reply With Quote