Citat:
În prealabil postat de Monachos
Eu adresez altfel intrebarea legata de aceasta problema: de cand un simplu credincios are drept de viata si de moarte (metaforic vorbind) asupra decretarii credintei. Nu vi se pare ca faceti din canoane Dumnezeu si Dumnezeu il puneti la urma? De cand si pana cand sunt canoanele Dumnezeul vietii noastre? Sunt canoanele Evanghelia???
|
Chiar daca nu mi-ati raspuns la intrebare:
S-ar putea intimpla sa fie ei [episcopii ecumenisti] indrumati de Duhul Sfint sa incalce tocmai canoanele pe care Duhul Sfint le-a inspirat?, eu o sa va raspund contra-intrebarii dumneavoastra cu care ati ales sa va eschivati:
Datoria mea de mirean este sa imi cunosc credinta, sa o apar si sa o marturisesc chiar si impotriva marturiei unor episcopi eretici. Si nu fac din Sfintele Canoane Dumnezeu, dar le cinstesc ca marturii ale Duhului Sfint care lucreaza in Biserica Ortodoxa si le respect pentru ca numai asa am garantia ca ma mentin in dreapta-credinta. Sfintele Canoane nu sint nici Dumnezeu, nici Evanghelia, ci ele arata doar Calea, singura si ingusta, ca sa nu orbecaim si sa cadem in prapastiile fara de iesire care se deschid de-o parte si de alta.
Citat:
În prealabil postat de Monachos
Ma rog, desi am intrat de curand pe acest forum cred ca il voi parasi la fel de repede pentru ca se pare ca preceptele veterotestamentare sunt mai prezente ca niciodata intre noi... litera legii e de baza, altfel aruncam la gunoi omul si-l scuipam in fata ca un eretic ce se afla, noi insa ne mantuim fiindca suntem ortodocsi, restul ANATEMA SIT si noi ne mantuim. Cum ne-om mantui urandu-ne aproapele, n-am sa inteleg niciodata! Poate aflu acum...
|
Mie nu-mi pare nici rau si nici bine daca va retrageti. Acesta se vrea a fi un forum public crestin ortodox si nu unul de propaganda ecumenista, iar daca am inteles gresit, atunci cereti administratorului sa fiu cenzurat. Cu privire la eretici, cititi Sfintii Parinti daca va intereseaza raspunsul ortodox. Adevarul lui Dumnezeu nu poate fi compromis in numele niciunui fel de iubire.