Citat:
Īn prealabil postat de moshu
Ar fi chiar brutal si absurd sa spui ca Luca, un creationist, un crestin, a spus acel lucru in favoarea... teoriei evolutioniste.  In fine, continua sa sapi in desert dupa apa. Si spune-mi si mie unde pot gasi "nice guys finish first" de donkins.
|
deloc
vroiam sa spun de fapt ca, cel putin in citeva fragmente (cine stie cine le-o fi scris), se pune deoparte existenta raiului de dupa moarte
pe net
Citat:
Era vorba despre "de ce".
si nu ti-am raspuns de ce?
|
Citat:
Cum ai ghicit? Ti-am raspuns esalonat ca sa iti dai seama, dar ai nevoie de obiectivitate, de ce totusi mi-ai amintit de curbarea spatiului-timpului in prezenta masei, stiind foarte bine ceea ce vreau eu. Sa iti raspund eu? Pentru ca tu esti sub doctrina stiintei: crezi ca stiinta e superioara ortodoxiei, si mi-ai spus acele lucruri invonluntar si inconstient de asta. Eu insa mi-am dat seama. Nici tu nu intelegi diferenta dintre stiinta si religie? Cand s-a terminat de scris Biblia? In ce an a aparut fizica moderna? Ce perioada (in ani) exista intre cele doua? Au, pana la urma, vreun punct comun intre ele?
|
pentru ca stiinta merge din aproape in aproape, nu sare pasi aiurea
depinde in ce domeniu se considera superioritatea
sigur ca au ceva in comun: si una si alta incearca sa raspunda, prin metode total diferite, la niste intrebari
eu spun doar ca metoda religiei e una gresita, dupa cum se poate vedea in viata reala
Citat:
Te rog sa informezi userii despre teorma lui goedel. 
|
nu am o parere asa de proasta despre ei, sint sigur ca deja au gasit pe net teorema
care, apropo, ar fi valabila si pentru dzeu, daca tot ne-a facut dupa chipul si asemanarea sa :)
[/quote]
Citat:
Mi se pare hazliu sa spui asta, de raspunsul "Dzeu", de vreme ce tu insati ai afirmat: se construiesc tot felul de teorii si ramine valida cea mai buna, care explica cel mai bine sau care face predictiile cele mai bune, dupa criteriile stabilite de comunitatea stiintifica. Ce anume nu suporti in ortodoxism, sau ce nu iti place, ce te deranjeaza? Faptul ca... construieste tot felul de teorii?
|
ma deranjeaza metoda de constructie si validare a teoriilor
Citat:
Iar cat timp de intrebarea de ce exista Dumnezeu, in mod clar aceasta este una dintre intrebarile specificate de mine intr-un post mai sus: nu e la obiect, nu are nicio legatura sau relevanta cu ceea ce discutam, e o intrebare pusa de dragul de a intreba. Oricum, e o tema batrana, nu ai decat sa dai google sau sa cercetezi in alta parte. Eu o sa iti raspund daca vrei pe alt topic.
|
nu era mai usor si mai rapid sa scrii de-a dreptul raspunsul aici?