View Single Post
  #2  
Vechi 16.12.2009, 03:13:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu Alin. Si inca continui sa o pun. Acum 3 ani am aflat intamplator ca am hepatita B. Pe vremea aceea nu stiam ce inseamna aceasta boala.. In timp am aflat...
Am reusit sa inteleg gravitatea bolii si pericolul public pe care il reprezinta un purtator de virus. Problema (bine pusa si de tine ) este ca, multi nici nu stiu ca sunt infectati!!

De ce nu se canalizeaza timpul si banii spre acest tip de boala care este mult mai raspandita???
De ce nu se introduc in analizele obligatorii SI aceste teste hepatice??
Recent o asociatie a demarat o petitie in acest sens. Nu s-a obtinut nimic!! ba mai mult au fost zeci de comentarii pline de "reclama" la tot felul de produse si de forumuri.
Cu durere am inteles realitatea. Nimanui Nu-i pasa suficient de mult ca sa sa lepede pe sine pentru a ajuta pana la capat semenul. Mereu vor fi puse inainte interesele si orgoliile proprii.

M-ai intrebat de unde atata respect ptr Prof Streinu Cercel? Iti dau un raspuns simplu.
Il apreciez si respect pentru ca a reusit sa faca ceea ce eu nu am reusit niciodata! Sa ajunga medic!
Fie si numai pentru asta il respect!
Ca sa nu mai spun de cartea „Totul despre hepatite și virusurile hepatice”. care mi-a fost de real folos. Cel putin mie personal, mi-a folosit ffff mult.
Intr-o lume in care nimeni nu are rabdarea sa stea sa iti explice (ca sa si intelegi!!) ce inseamna acesta boala, el a facut-o. Prin aceasta carte.
Pentru acesta ii multumesc!

Si tie... iti multumesc ca m-ai sprijinit moral.
Bucurie!
In primul rand, toata compasiunea pentru aceasta problema si sper ca lucrurile sa evolueze pozitiv, din cate stiu sunt sase destul de mari.

Pentru hepatita B acum se face vaccinare generala, inca din maternitate (chiar prima zi de viata)

Profesionalismul si moralitatea sunt doua lucruri diferite. Teoretic, primul ar trebui (chiar prin definitie) sa includa si pe al doilea, dar realitatea demonstreaza ca ele pot fi si separate.

Cei care se opun vaccinarii antigripale, sustin ca unele din afirmatiile facute de prof. Cercel in aceasta chestiune nu au drept cauze deficiente la primul capitol ci la al doilea.

Tind sa le dau dreptate.

Cel putin pana o sa-mi explice cineva pe ce se bazeaza speranta ca imunizarea impotriva tulpinei actuale (destul de inofensiva) ii va face imuni impotriva unei presupuse versiuni mutant mult mai agresive.

Care sunt sansele ca virusul sa devina mult mai agresiv (mutatie) dar sa-si pastreze "tiparul" imunologic (cel recunoscut de organismul vaccinat).

Nu sunt specialist in domeniu dar vad ca foarte probabil ca orice schimbare majora sa lase oricum organismul descoperit, chiar si vaccinat impotriva actualei tulpini.
Reply With Quote