Citat:
În prealabil postat de konijiro
Mai adauga-l si pe Behe, si ai obtinut Sfanta Treime a pseudosavantilor. Behe e ala care a zis ca astrologia e stiinta, dupa parerea lui. In caz ca te intrebi cine e Behe.
|
E chiar atat de greu sa vorbesti fara cuvinte batjocoritoare?
Citat:
În prealabil postat de konijiro
Iarta-ma, dar acum imi e evident ca nu iti e clar ce e stiinta, de fapt. Si cu ce lucreaza ea.
|
Nu sunt om de stiinta si nici nu mi-am propus ca scop principal in viata sa studiez teoria creationista. Am o minima lectura pe aceasta tema. Mai exact, am citit cat am considerat de ajuns pentru a-mi forma o opinie, caci nu in stiinta caut mantuirea. Nu neg faptul ca ai fi mai bine pregatit ca mine, insa debate-ul evolutionism/creationism este unul de actualitate, iar atunci cand creationistii vor fi definitiv invinsi o sa incep sa-mi pun intrebari. Din pacate domeniul despre care vorbim nu va putea niciodata sa ofere raspunsuri concrete (indiferent de ce parte te afli), caci pana la urma a vorbi despre inceputuri tine mai mult de metafizica. Problema noastra e ca oricate argumente imi aduci tu sau iti aduc eu, acestea sunt doar concluziile unor studii indelungate, la care noi nu am participat. Daca vrei sa ma convingi de ceva (sau invers, daca vreau sa te conving de ceva), va trebui sa mergem in laborator, sau sa insiruim pe forum toate procesele acestor studii, punct cu punct, caci numai asa, vazand cu ochii nostri cum se face stiinta, ne vom putea intari convingerile. Nu ai cum sa negi ca viata presupune atat materialism, cat si spirit. Iar stiinta nu se poate ocupa decat de una din ele.. Eu am cautat raspunsuri si in filozofie, intr-un ateism impins pana la nihilism, dar nu le-am gasit. Eu simt lucrarea lui Hristos in mine,
iar aceasta este stiinta mea. Este singurul lucru pentru care pot da marturie. Evolutionismul si creationismul vor ramane doar ipoteze pana cand omul va calatori in timp, sa vada cu ochii lui cum a inceput totul. Sunt doua forme de
credinta. Pana la urma un pom se cunoaste dupa roadele lui. Am incercat ambii "pomi", iar "pomul" lui Hristos a fost singurul care a dat roade.