Subiect: parerea mea
View Single Post
Vechi 15.12.2009, 20:26:43
macsim
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Mai putin pe madianiti... si moabiti...si beniaiti...

Adica ai raspuns, dar nu il dai, sau nu ai raspuns?

Fie ca il ierti, fie ca il pedepsesti, nu ai de unde sa stii ce se va intampla dupa. Chiar nu ai.

Eu ma man singur Sau dupa caz, cei dragi din jurul meu, care mai imi zic una, alta.

De fapt cred ca raspunsul e simplu.

La intrebarea: de ce dumnezeu comite un adevarat genocid in VT, cu toate ca ar avea o groaza de alte optiuni la indemana?

Un posibil raspuns ar fi: nu stiu.

Problema e ca biserica, oricare ar fi ea, nu va accepta niciodata ca nu stie ceva legat de dumnezeu, doar converseaza pe mess zilnic, nu?
Daca biserica ar zice ca nu stie, ar lasa loc de speculatii, dezbateri, cercetari, si noi toti stim cat de periculoase sunt astea, ca s-ar putea sa ne apucam sa gandim, asa, de nebuni, de capul nostru.

Asa ca, la orice posibila intrebare pusa de cineva care citeste biblia, biserica are o explicatie gata. Nu conteaza ca e ridicola, sau ilogica, sau o insulta la adresa celui care a intrebat, biserica o are. Ca de exemplu, sa inventezi o explicatie apropo de titulatura de "iubitor" pe care o atasezi dumnezeului tau, cu toate ca el se dovedeste a fi anything but.

Momentul in care preotii vor invata ca e OK sa spui "nu stiu" va fi un mare pas pentru crestinism
Este foarte adevarat ca noi, oamenii, nu detinem toate raspunsurile... Si asa si trebuie sa fie, pentru ca altminteri ne-am referi - cei care credem in divinitate - la un Dumnezeu previzibil, usor de perceput, la indemana ... Si atunci nu ar mai fi Dumnezeu ...

Parerea mea despre ce s-a intamplat pe vremea vechiului testament este urmatoarea: Dumnezeu este o persoana iubitoare dar si geloasa. El si-a ales un popor din toate, cel evreu, si a incercat sa aiba o relatie cu el. Dar omul este nestatornic, nerecunoscator, inclinat spre rele, neloial si tradator. Dumnezeu a vrut sa le atraga atentia asupra Lui. A dat molime peste egipteni, pentru ca poporul ales sa-i vada puterea. I-a scos din Egipt, i-a trecut Marea Rosie, i-a hranit cu mana in desert ... i-a dus invingatori in lupte, ca sa-si cucereasca poporul evreu teritorii ... si alte asemenea , aratandu-le iubirea Lui.
In acelasi timp, i-a pedepsit aspru ori decate ori ei s-au intors cu spatele la El si s-au inchinat la idoli. El martuireste depre El insusi ca este un Dumnezeu gelos.

Probabil ca, tinand cont de etapa istorica in care se intamplau aceste lucruri, a fost modul de exprimare cel mai usor de inteles pentru oamenii din acea vreme. Erau popoare nomade, destul de primitive ... eu cred ca ei au inteles mai bine decat noi vremurile de atunci...

Dumnezeu a creat omul si i-a dat liberul arbitru. Acesta este unul dintre lucrurile minunate pe care El le-a facut pentru creatia sa. Credinta este alegerea fiecaruia: poti sa crezi sau nu ca exista Dumnezeu.

Daca ii recunosti existenta, atunci trebuie sa admiti ca nu vei sti toate raspunsurile ... pentru ca ele sunt doar in posesia Lui.

Daca nu-i recunosti existenta, atunci eu cred ca aici exista doua variante:
- iei lucrul asta exact asa :Dumnezeu nu exista! punct.
- incepi sa cauti sa vezi daca exista sau nu. Parerea mea este ca asta ar fi varianta inteleapta.

Last edited by macsim; 15.12.2009 at 20:54:42.
Reply With Quote