Citat:
Caci Dumnezeu e bun si pe toti ne iarta..
|
Mai putin pe madianiti... si moabiti...si beniaiti...
Citat:
Nu voi da un raspuns, ca nu orice poate sa primeasca o hrana..care poate fi tamaduitoare..
|
Adica ai raspuns, dar nu il dai, sau nu ai raspuns?
Citat:
eu ca tata pedepsesc copilul azi..si il voi avea langa mine o eternitate..?sau il voi iubi o zi..si sa-l pierd pentru totdeauna..
|
Fie ca il ierti, fie ca il pedepsesti, nu ai de unde sa stii ce se va intampla dupa. Chiar nu ai.
Citat:
dar pe noi ce ne mana in viata asta?
|
Eu ma man singur

Sau dupa caz, cei dragi din jurul meu, care mai imi zic una, alta.
De fapt cred ca raspunsul e simplu.
La intrebarea: de ce dumnezeu comite un adevarat genocid in VT, cu toate ca ar avea o groaza de alte optiuni la indemana?
Un posibil raspuns ar fi: nu stiu.
Problema e ca biserica, oricare ar fi ea, nu va accepta niciodata ca nu stie ceva legat de dumnezeu, doar converseaza pe mess zilnic, nu?
Daca biserica ar zice ca nu stie, ar lasa loc de speculatii, dezbateri, cercetari, si noi toti stim cat de periculoase sunt astea, ca s-ar putea sa ne apucam sa gandim, asa, de nebuni, de capul nostru.
Asa ca, la orice posibila intrebare pusa de cineva care citeste biblia, biserica are o explicatie gata. Nu conteaza ca e ridicola, sau ilogica, sau o insulta la adresa celui care a intrebat, biserica o are. Ca de exemplu, sa inventezi o explicatie apropo de titulatura de "iubitor" pe care o atasezi dumnezeului tau, cu toate ca el se dovedeste a fi anything but.
Momentul in care preotii vor invata ca e OK sa spui "nu stiu" va fi un mare pas pentru crestinism