View Single Post
Vechi 15.12.2009, 15:12:12
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu demult a fost invitat pe Trinitas la "Biserica azi" un preot academician (!) in varsta - mi-am notat acasa (la soacra-mea) numele lui, nu-l retin acum. Omul a spus cam asa: biserica, respectiv noi, trebuie sa tina pasul cu descoperirile stiintifice care se fac mereu, nu sa le stea impotriva. Trebuie sa fie deschisa stiintei, nu sa o acuze. Poate ma ajuta cineva sa-mi amintesc numele lui.

Vezi tu Andrei, prea putin conteaza in fata vesniciei daca tu crezi ca Universul are cateva mii de ani sau daca eu cred ca e vechi de miliarde de ani. Si asta imi place la crestinism, ca nu e legalist, nu-ti fixeaza un set precis de reguli care sa te tintuiasca fix, intr-un punct. Te lasa liber si te asteapta sa te mantuiasca, cu voia ta.

Citeam prin Pateric despre un Sfant care s-a mantuit desi avea oarece convingeri gresite, care tineau de o invatatura mai dificila a dogmaticii (ceva despre intruparea Fiului). Daca ma enervez o si gasesc.
Biserica trebuie sa tina pas cu stiinta, nimic mai adevarat. Insa daca stiinta inseamna doar ipoteze neconfirmate, sau in sprijinul carora se aduc dovezi firave, bazate la randul lor, pe alte ipoteze, aceea imi pare rau, dar nu este stiinta, ci credinta. Repet pentru a 10a oara - cercetati stiinta creationista!!!
Eu cred ca e important sa stim daca lumea s-a format intr-o clipa, sau de-a lungul a mii, milioane de ani, pentru ca are mare legatura cu puterea lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu nu a putut sa creeze si sa transforme materia intr-o clipita, atunci oare cum reuseste sa faca minuni cu sufletele noastre? caci sufletul este deasupra materiei.

Cat despre sfantul din Pateric, e posibil sa fie asa. La Dumnezeu toata sunt cu putinta. Dar sa nu uitam ca sfantul de care vorbesti a vietuit in pustie, unde nu avea acces la informatiile de care dispunem noi azi (stiintifice si teologice). Sa nu ne asemanam totusi, cu Sfintii din Pateric. Foarte multa lume rataceste azi spunand ca a crede in Dumnezeu tine de vietuire, nu de dogme. Ori Sfantul Ioan Gura de Aur ne invata ca trebuie sa vietuim atat dupa dragoste cat si dupa dogme, fara a le desparti. Oare dogmele nu tot din dragoste ne-au fost date?

Si daca nu te superi, caci o spun cu dragoste - nu de la Trinitas Tv ar trebui sa luam invatatura... asta e parerea mea. sa ma ierti daca gresesc!
Reply With Quote