View Single Post
Vechi 15.12.2009, 12:03:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
ai foarte mare dreptate. semnificatia poate fi atat literala, cat si alegorica. Insa unde Sfanta Scriptura spune ca "Aceste fiare, patru la număr, înseamnă că patru regi se vor ridica pe pământ", eu inteleg ce este scris. Descrierea a patru fiare, nu oameni (aceasta este alegoria), care intruchipeaza patru regi ce se vor ridica (semificatia literala). Doamne ajuta!

P.S.: O idee din Sfanta Scriptura se ia cu totul. Iar unde ni se releva atat o profetie, cat si talcuirea ei, acestea formeaza un tot.
Nu m-am referit numaidecat la intrepretarea literala si alegorica, ci la faptul ca unele afirmatii pot avea mai multe sensuri, ceva similar cu cuvintele omonime. Imi pare rau ca nu am nici un exemplu din Filocalie, de la Sfantul M. Marturisitorul.

Daca ai 20 de ani, nu l-ai prins pe Parintele Galeriu pe la conferinte, insa poti sa-i asculti inregistrarile. Era in stare sa-i recite pe cei mai importanti 10 fizicieni ai secolului trecut dintr-o suflare. Un om de mare cultura, care a participat la traducerea (sau corectura traducerii) Bibliei in romaneste. El a mers pe ideea zilelor Creatiei ca eoni, a crezut in existenta vietii in spatiul extraterestru si a ras cu pofta de cei care inca mai interpreteaza textele scripturale la talpa literei. L-a facut asta cumva eterotox? Nu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote