View Single Post
Vechi 09.12.2009, 19:38:49
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Tu esti o fata dintr-o bucata, insa relatiile dinaintea casatoriei pot capata un aspect foarte delicat. Logodna nu a fost "inventata" degeaba ci in urma unor experiente indelungate de viata.

Pentru suflet este mult mai distructiv sa treaca printr-un divort care poate include si copii decit sa-i spui celuilalt: Logodna noastra s-a rupt, adio!"

Logodna este esentiala si ne da posibilitatea sa iesim macar partial din orbirea adusa de dragoste si sa vedem in partenerul nostru si aspecte care eventual ne-ar da de gindit daca alegerea facuta este cea dorita.

TREBUIE SA EVITAM PE CIT POSIBIL SA NE ARUNCAM INTR-O CASATORIE CA INTR-O LOTERIE, DESI LA URMA URMEI ASTA ESTE, O MARE LOTERIE.
Eu am inteles, si din nou nu are sens in opinia mea...eu de exemplu am mai fost logodita cu un tip, absolvent de pastorala, dar nu logodita la Biserica, insa in momentul in care faci logodna si te desparti se considera ca si cum ai divorta si astfel in momentul in care eu m-am despartit de el i-as cam fi provocat si alt gen de probleme...de aceea nu vad sensul acestei semi fagaduinte, mai bine mai lasi ceva timp sa treaca, pentru ca oricum putini sunt cei care se casatoresc din momentul cererii in casatorie in 2 saptamani...si te cununi pe deplin si asa cum trebuie, si nu esalonat!

Adica pana sa ajungi sa promiti ceva in fata lui Dumnezeu nu trebuie deja sa fii sigur pe ceea ce vrei, sa cunosti omul alaturi de care stai in fata preotului cat de cat???

Din cate am vazut, multi tineri care se logodesc la Biserica o lungesc dupa aia cat au ei chef cu Cununia Religioasa, pentru ca ei se considera casatoriti deja..si pe buna dreptate la o adica! Inainte de aceasta slujba ar trebui sa li se explice destul de clar ce inseamna totusi.

Unii si dupa ce se casatoresc civil la fel au impresia ca sunt casatoriti...asa ca eu nu prea inteleg semi-fagaduintele de genul asta!
Reply With Quote