Citat:
În prealabil postat de anna21
Doar crestinii. Dar cum spunea Geo, ne gandim la cadouri, porc, brad, petrecere.
|
Pai eu nu ma gandesc la astea. Sau cel putin nu numai la astea. Sigur, imi place sa am brad impodobit in casa, imi place sa am niste mancare mai deosebita de sarbatoare, imi place sa primesc cadouri. De ce sa neg, cand asa este? Dar pe langa asta imi plac colindele, sunt constienta de ce inseamna sarbatoarea, incerc sa ma pregatesc sufleteste...In mod normal bradul, luminitele, cadourile si "porcul" nu pot sa excluda Nasterea Domnului si ce inseamna pentru un crestin. Anormal este cand bradul inlocuieste pe Hristos, sigur. Dar anormal cred eu ca este si cand arunci si bradul, si cadourile si porcul pe geam si incerci sa sarbatoresti bucuria Nasterii Domnului mergand la vecernii, ascultand numai psalmi si colinde foarte cucernice, psaltice numai daca se poate, si bombanind importiva societatii asteia secularizate care nu il pune pe Hristos in fata, ci pe Mos Craciun.
Parerea mea este ca pot sa stea si Mos Craciun si Hristos in aceeasi casa. Cine are intaietate, asta este alegerea noastra, a celor din casa. Dar din pacate, ceea ce spune Geo este intra-adevar adevarat. Si da, din pacate in societatea romaneasca se pune foarte mare accent pe mancare MULTA (citeam intr-un ziar ca un roman cheltuieste pe mancare si bautura de sarbatori mai mult decat un neamt, dar cand te gandesti ca puterea de cumparare si salariul sunt mult mai mici la roman, este foarte trist). Cateodata ma gandesc ca e o reactie la perioada comunista in care nu era mancare. Poate.