@Florin-Ionut: te rog sa observi ca asa cum ai scris in ultimul post adresat mie, "pot sa cred ca Dumnezeu il lasa sau nu pe Basescu sa fie presedinte, permite sau nu... " este in concordanta cu parerea mea. Tu... cu cine polemizezi?

Este exact ceea ce spuneam eu: Dumnezeu nu il alege, dar il lasa. Si privind exprimarea parerii pe forum, "fara sa ii clasific pe unii drept prosti sau incuiati "la modul general""... pai, nu chiar toti sunt toleranti si moderni si anticomunisti ca tine.
Citat:
În prealabil postat de Doriana
Oamenii cu Dumnezeu nu candideaza sau considera politica ceva nedemn de ei; suntem deci nevoiti sa alegem intre ce avem si sa ne rugam pentru cel ales sa Il gaseasca pe Dumnezeu.
|
Bine spus! In sfarsit cineva ne aduce de-aminte unde suntem si ce scop comun este. Eu, personal, nu imi pot imagina un topic despre alegeri prezidentiale pe un forum crestin decat pentru punerea in discutie a:
- religiei si evlaviei candidatilor
- cine ar fi mai bun si ajutator spre mantuirea populatiei dintre candidati
- daca ar fi mai avantajos alegerea unuia "neutru", sa zic asa, ca sa nu zic ateist, pentru ca toti sunt grijulii cu afirmatii de gen; daca unul de gen probabil ar fi mai rational
-etc
Deci, ar trebui sa discutam despre presedinte in lumina ortodoxiei. A fost votat Basescu. Eu nu cred ca e crestin. Participarile la slujbe au fost jocuri politice.