Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Andrei, poate imi explici si in ce consta bataia de joc... ca daca nu stiu nu ma pot indrepta.
Sa nu ne facem robi oamenilor...
|
Ce incearca Andrei sa-ti explice este ca eu, evreul am mai multe surse de a afla adevarul ce s-a intamplat evreilor in Romania pe acele timpuri grele.
Eu vreau sa-ti explic mai pe larg. Noi evreii suntem un popor la care logica face parte din religia si mentalitatea lor. Nimeni nu are pretentii de la voi sa spanzurati acei criminali care au omorat din poporul nostru. Nimeni nu are pretentii la despagubiri de la Romania pentru ce s-a suferit din partea legionarilor si uneori ostasilor romani ,deoarece ,cine nu stie situatia Romaniei? Pretentii vor putea fii in legatura cu propietatile evreilor care li s-au luat sau mai bine zis jefuit. La asta mi se pare ca nimeni nu poate sa se impotriveasca daca este o persoana cinstita.
Holocaustul si progromurile sunt fapte care au iesit din lista faptelor care trebuie dovedite. Bineinteles ca au fost si inca sunt persoane la care numai cuvantul "evreu" le face nervi. Sa le fie de bine. Evreii nu se plang si ce se traduce ca "santajul moral" a lor este de fapt numai si numai dorinta lor ca lumea sa nu uite si invete din greselile ce s-au facut contra evreilor. Asta-i tot.Evreii sunt popor ca toate altele.Poate mai incapatanat ca nu vrea sa dispara si asta-i una din calitatile lor.
Fara sa ma dau tare si mare,pacat ca sunt inca romani care in loc sa invete ce este de invatat de la noi,sunt ocupati sa declame lozinci antisemite in care probabil nici ei nu mai cred.