Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Potrivit acestui rationament, si ingerii cazuti sunt robii Lui Dumnezeu - ceea ce este fals.
Eu cred ca expresia "rob al Lui Dumnezeu" nu inseamna "sclavul Lui", ci "cel care urmeaza voii Lui prin voia sa libera".
|
Citat:
În prealabil postat de dani2004
Eu aveam impresia ca suntem fii ai lui Dumnezeu.
|
Am incercat sa inteleg "robia omului" ca derivand din faptul ca acesta nu isi are in sine cauza si principiul propriei sale existente. Omul depinde pentru vesnicie de Dumnezeu, de voia si planul Sau cu privire la El. De aceea, implinirea sa existentiala, desavarsirea sa, presupun slujirea Lui Dumnezeu si, desigur, urmarea voii Sale.
Omul nu se va putea niciodata desavarsi slujind altui domn al acestei lumi create. In acest sens, Mantuitorul spune ca "nu putem sluji la doi domni, lui Dumnezeu si lui mamona". Numai pe El Il putem numi "Unul Sfant, Unul Domn".
Desigur, din aceasta perspectiva, si ingerii cazuti putem spune ca raman robi ai lui Dumnezeu, insa, unii care, din mandrie, nu-i slujesc Lui, ci vor sa li se slujeasca. Dumnezeu ramane Creatorul si Stapanul lor, fara a le incalca insa libertatea.
Din dragoste nemarginita fata de noi, Dumnezeu a randuit ca prin jertfa Mantuitorului sa fim infiati, astfel incat, sa nu mai fim robi, ci fii, asadar, mostenitori ai Imparatiei.