Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Glykys, oare ce ar fi daca toti ne-am anula votul? Unde s-ar ajunge? Ai doua optiuni, gandeste-te care crezi ca din astea doua ar fi mai bine, si alege o optiune si voteaza. Ce faci tu, sau altii, este joaca de-a democratia. Votezi, dar nu chiar votezi, fiindca nu vrei sa iti exprimi nici o opinie.
|
1) daca n-ai cu cine bah, n-ai cu cine!
2) sa nu uitam ca poiticienii "e si ei oameni" si se uita ca au luat n% din voturi, fara sa se ingrijoreze de cei care din indolenta nu s-au sinchisit sa iasa la vot, dar nici de cei care si-au anulat votul, pentru ca sunt prea putine voturi anulate! Daca ar iesi 50% voturi anulate, un partid ar lua undeva la 20% maxim la cum se impart voturile in ziua de azi, iar efectul ar fi mai greu de ignorat. Sa nu uitam ca la alegerile parlamentare PNL-ul a inregistrat o mare victorie depasind estimarile sondajelor la o participare la vot de vreo 30 si ceva %. Luasera vreo 15% am impresia (nu sunt deloc sigur). Halal victorie! Daca ar fi iesit lumea la vot si ar fi anulat buletinul, la o participare dubla, procentajul PNL-ului ar fi scazut la jumatate abia atingand pragul electoral! Crezi ca s-ar mai fi bucurat? Prin anularea buletinului practic se anuleaza partea plina a paharului, parte care atrage usor amatorii de ciolan. Tot prin anularea votului (la alegerile parlamentare mai ales) partide precum PRM sau PNG n-ar mai atinge in veci pragul electoral si asta singur mi se pare un argument suficient de bun ca sa nu stau in casa.
PS exemplul cu PNL-ul este doar unul din cele care au existat pana acum. Va rog sa nu-mi sariti in cap ca nu le-am scris pe toate aici.