Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Exact asta este si opinia mea despre evolutia Germaniei ( cel putin), unde am putut constata ca exact orasele mari sunt si cele mai cosmopolite dar si cele mai neingrijite.
In Hamburg de exemplu mi-a fost dat sa vad un cartier extrem de murdar, mizerie pe jos cu carul, grafitti peste tot, multi homeless care dormeau pe niste scari exact la strada mare, iar seara tot felul de oameni fistichii si dubiosi, care nu prea inspirau incredere deloc  si nu imi venea sa cred...desi am vazut si in Elvetia mizerie, boschetari, drogati si oameni dubiosi pe la miezul noptii, si prin Belgia turcii, arabii si negrii dau o nota de nesiguranta si mai ales cand treci prin cartierele populate de ei...si chiar am ramas uimita de acest lucru.
De fapt prima data cand am ajuns in Hamburg am vazut niste lucruri care m-au socat, un cuplu de parinti chinezi care isi conduceau copiii sa isi faca nevoile la copac, exact in centrul unei piete, femei care alaptau fara nicio problema in public...si cred ca si un grup de romani betivi care faceau panarama pe o banca...si nu imi venea sa cred ca se poate intampla asa ceva intr-un oras atat de laudat, insa spre fericirea noastra am vazut ulterior multe zone extrem de frumoase...dar totusi exista si influenta din exterior, asta este clar!!! 
|
Ca sa vezi spirutul neptesc de ordine trebuie sa te duci in orasele si sate, acolo sa vezi, poti lua micul dejun pe trotuar ;-) Am fost vara trecuta in astfel de orasele si mi-am clatit ochii. Nemtii mai in varsta au si o mare dragoste pentru casa si gradina lor, le aranjeaza, le renoveaza si le bibilesc in continuu (cu mai mult sau mai putin gust, dar se simte dragostea).
Orasele cosmopolite au multe avantaje (eu me apreciez), dar... asta este dezavantajul lor, aparitia si a promiscuitatii, a lipsei simtului de comunitate, a nepasarii, a violentei. Insa cum spunea Elizabeta, macar vin gunoierii sa faca curat dupa ei noaptea.
Alaptatul in public pe mine nu ma socheaza. Ba ma deranjeaza un pic atunci cand se considera de rusine. Este un lucru natural si necesar in zilele noastre cand mamele sunt mai active, nu mai raman acasa. Bineinteles, te poti acoperi cu un fular, nu trebuie sa te dezgolesti pentru ochii tuturor. ;-)