Nu scrie ca Hristos are mai multe staule , sau ca are mai multe Biserici, ci ca Biserica lui e doar una.
Citeste pilda cu caprele si oile si ai sa vezi care e diferenta dintre capre si oi.
Dumneata ti-ai lepadat haina botezului si ai intinat-o de aceia , nu te vezi nici pe tine bine si nici pe altii.Si asta e din cauza mandriei , trandaviei si a ignorantei.Nu cred ca stii ce inseamna a fi crestin.Religia voastra este o ucidere a sufletului si a oricarei manifestari pioase.Sistemul de valori se inlocuieste cu altul si virtutile adevarate cu virtutile false si non-virtutile.De aceia nu te vezi nici pe tine, nici pe altii si nici ce iti zicem noi nu intelegi.Pentru ca ai lepadat haina sfanta a Duhului, si aceasta e pacat.
Diferenta dintre capre si oi ,sta nu doar in "a fi" ci mai ales "in a face".De altfel toata Scriptura se rezuma la compasiune si la dragoste.Dragostea si crestinismul adevarat nu se bucura de nedreptate , de neadevar ci se bucura de adevar si de dreptate.De aia eu sau noi(toti cei care procedeaza ca mine intr-un mod mai agresiv si impulsiv) sunt(em) intoleranti fata de minciuna, marturisim credinta cea dreapta si tagaduiesc(im) minciuna.Personal eu am inceput sa fiu din ce in ce mai putin tolerant la minciuni.De aia marturisesc si iti spun ca faci parte dintr-un cult fals, si ca esti amagita.Intoarce-te acasa, caci aici este Adevarul , ortodoxia, in Biserica lui Hristos.Asta nu iti zic sau spun spre raul tau ci spre binele tau.De altfel in dialogul purtat cu tine , nu am vorbit doar de dragul de a ma certa sau vorbi in contradictoriu cu tine, ci deoarece la inceput am crezut ca esti interesata de ortodoxie, si de aia ti-am zis poate prea multe pe care nu le-ai putut digera.
|