Citat:
În prealabil postat de elizabeta
Ohohooooooooo! Dar cineva tot curata dupa ei noaptea, nu?
|
Nu stiu sincer, si nici nu am mai putut vedea ce se intampla dupa....ideea e ca eu ramasesem cu vechea imagine despre Germania intiparita in minte..insa ea nu mai este asa, si cred ca in mare parte si din cauza celor de alte nationalitati care sunt obisnuiti intr-un anume fel in tara lor....
Oricum si adolescentii consuma bauturi alcoolice, bere si lasa sticlele pe trotuar, sau pe langa semafoare....deci generatia aceasta cred ca a reusit sa schimbe si va schimba in continuare imaginea tarii...pentru ca nu da semne ca i-ar place curatenia prea mult...dar cel putin adolescentii rebeli nu se iau de oameni pe strada si isi vad de gasca lor, deci nu sunt scandalagii asa cum sunt in Ro.
Am ramas surprinsa o data sa vad 2 masini de politie parcate cu portierele deschise in fata unor tineri-boschetari-grogati-dealeri, sau asa ceva....si mi-am dat seama ca intr-adevar cetatenii in momentul in care vad ceva pe fereastra ce nu le convine si suna Politia, au si aparut pentru a rezolva situatia. Asa sunt invatati, ca in momentul in care vad ceva ce li se pare suspect sa puna mana sa sune Politia, deci exista o conlucrare eficienta intre cetateni si politie....
In Ro insa cand sotul meu a sunat la politie sa reclame un furt dintr-o cladire...au inceput sa il intrebe datele personale si sa il tina la telefon, desi se stie ca hotii nu se misca cu incetinitorul..pentru ca au dexteritate, fura si se fac disparuti.
Dupa toata tarasenia asta, cand am revenit la masina, politia era in parcare...dar bineinteles nici urma de hoti. I-au cerut actele de identitate sotului si dupa cateva zile au inceput sa il sune sa vina sa depuna marturie...pentru ca se pare ca i-au prins pe baieti ( deoarece ei operau in acea zona de regula) dar sotul meu deja era iritat de situatia asta, pentru ca a trebuit sa se invoiasca de la servici...si lucruri de astea si incepea sa ii para rau ca a facut o fapta buna pentru care trebuie sa traga atatea