View Single Post
Vechi 03.12.2009, 12:41:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Si sunt teorii care spun ca prin intermediul neuronilor in oglinda, creierul nostru proceseaza actele celorlalti ca si cum ar fi ale noastre (pe asta bazandu-se de ex cheeringul barbatilor cand e un meci de fotbal, faptul ca tresarim cand vedem pe cineva ca sufera violent etc). Presupun ca prin acelasi mecanism visam de multe ori ca zburam, desi in practica nu o facem niciodata dar i-am vazut pe altii facand-o (filme, documentare cu astronauti, desene animate, whatever) si creierul nostru si-a insusit respectiva actiune.
Dar a fi in stare sa procesez consecintele actiunilor mele asupra ta, de exemplu, cred ca depaseste "simpla" functie neuronala. Daca te-as lovi si te-ai vaita de durere, neuronii mei in oglinda m-ar face sa ma strang eu insami ca si cum as simti-o pe pielea mea. Insa durerea morala pe care as simti-o, de a sti ca eu am fost sursa durerii tale, e din alt film.
O sa ma intrebi care. I don't know, o sa caut :)
Am sa va rog sa va aduceti aminte senzatia pe care o aveti atunci cind priviti pe cineva care maninca o lamiie si gura i se strimba de la acreala.
Gura ta incearca aceleasi sentimente de discomfort, desi gustul de acru e complet absent.
Reply With Quote