Este f binevenit acest topic. Mai intai sa vedem ce inseamna simt civic.
Pentru mine nu inseamna numai sa am grija de mediul inconjurator, ci sa am grija de semenii mei, sa le iau partea, cand sunt pusi in situatii dificile, in care ei insisi nu se pot apara.
Comparatia cu Germania nu mi se pare buna din urmatoarele motive:
- popoarele germanice s-au nascut pentru a munci; acest lucru se vede in ravna cu care muncesc;
- Germania dupa razboi a fost finantata de americani, caci acestia si-au dat seama ca daca au de toate, nemtii nu vor mai deveni o forta exploziva, ca in Cel de II. Razboi Mondial. Germania va fi un pericol abia atunci cand va suferi de lipsuri, cand va fi in reale dificultati.
- Romania nu a beneficiat de aceleasi ajutoare; chiar dimpotriva: au dat dari dupa razboi.
- acum, dupa "revolutie", cand se spunea "nu ne vindem tara", la privatizari au cumparat in special oameni pusi sa distruga industria romana, nu s-o puna pe picioare. Vezi in acest sens interviul urmator:
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ripei-porcine/
Chiar daca unii romani s-au straduit si au reusit in afaceri, marea masa sufera de lipsuri si traiesc de azi pe maine. Sistemul social este insuficient.
Mita este inca la mare voga si face parte din darile cel mai grele.
Lumea nu mai e orientata spre citit si invatat; in schimb inghite ore in sir de TV, cu crime si violente.
Pentru a trezi simtul civic intr-o populatie saracita, trebuie exemplul personal al celor, care inca il mai au.
Sunteti gata sa dati exemplu personal de simt civic? Cum?