Citat:
În prealabil postat de drumetul
Intuiesc ceea ce numesti "secte". Legatura lor cu Biserica Primara este Sfanta Scriptura. Numai in aceasta carte gasim invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli, si practicile din Biserica Primara. Restul este adaugire (inclusa de multe ori in "Sfanta Traditie").
Putem exemplifica: eu iti arat in invataturile si practicile Sfintilor Apostoli ceea ce gasesti in biserica mea. Poti sa faci acelasi lucru? Se regasesc invataturile si practicile din biserica ta, in invataturile si practicile Sfintilor Apostoli?
Nu uita ca de la Sfintii Apostoli am primit invatatura " va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor o data pentru totdeauna". Ce ne facem cu adaugirile aparute de-a lungul a 2000 de ani de istorie?
|
Definitia sectei nu am inventat-o eu, este un termen care defineste foarte bine aparitia sectelor, subliniind lipsa autenticitatii lor foarte bine...
Intreb din nou, respecti absolut toate religiile/confesiunile/denominatiunile Crestine care cred in Sfanta Scriptura, sau pe restul le contesti si numai in cultul tau crezi ca este cel Adevarat si autentic???????
Atat vreau sa stiu, pentru ca toti credem in Biblie...
insa Biserica Ortodoxa crede in egala masura si in Sfanta Traditie*, ceea ce ofera o
imagine completa si Adevarata Crestinismului...altfel nu putem fi indusi in eroare de diverse inventii ale unor oameni asupra carora planeaza multe semne de intrebare si care nu pot fi luati in considerare!!!!!
* Sfanta Traditie:
"...
că sunt si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amânuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărtile ce s-ar fi scris. Amin" (loan 21, 25).
„Asadar, fratilor,
stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat fie prin cuvant, fie prin epistola noastra” (II Tes. 2, 15)
"Multe având a va scrie, n-am voit sa le scriu pe hârtie si cu cerneală, ci nadajduiesc să vin la voi si sa vorbesc gura către gura, ca bucuria noastră sa fie deplină "(II Ioan 1, 12)
Chiar asa, ce ne facem cu adaugirile facute dupa 2000 de ani de istorie????? Noi cu siguranta nu am aparut dupa 2000 de ani si suntem aceiasi Crestini Ortodocsi chiar de 2000 de ani

...asa cum bine se stie!!!
Deci, cum comentezi aceste versete Din Sfanta Scriptura si
cum sunt respectate cele propovaduite prin viu grai de fondatorii sectelor: Joanna, White, Miller, Smith si de ce fiecare in contradictie cu celalalt, dar fiecare in parte pretinzand acelasi lucru?