Citat:
În prealabil postat de anna21
Pot sa raspund eu? El crede ca aceasta este "iubirea" care i se cere!
Prima porunca si cea mai mare: iubeste-L pe Dumnezeu. A doua: iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti.
Dar ce insemna a iubi aproapele? Eu cred ca inseamna sa-i doresti din tot sufletul MANTUIREA. Asta este viziunea mea, poate gresesc.
Dar sigur este foarte gresit ca crezi ca iubirea = toleranta!
Aceasta este viziunea moderna a iubirii: sa-i tolerezi pe toti, asa cum sunt.
Pai se mantuiesc ei? Cine se gandeste asa de departe? Important este ca ma simt eu bine ca sunt tolerant si iubitor. Ce maret sunt eu, cand imi ridic propria dreptate peste cea a lui Dumnezeu (care a spus ca pacatul impotriva Duhului Sfant NU SE IARTA!)
A tolera este extraordinar de usor! Nu trebuie decat sa inchizi ochii.
Dar cat de greu este sa iubesti! Cata suferinta sa vezi ca altii sunt in intuneric si iadul ii mananca daca nu ajung la cunoasterea Adevaraului!
Pai sfintii plangeau pentru pacatele altora.
Iar noi ii toleram! Nu ii schimbam, ci ii toleram si ii intelegem. Pai nu este acesta lucrul dracului?
Ba mai schimbam si Adevarul bisericii ca nu cumva sa cream "suferinta psihica" celor aflati in inselare! Ce nebunie este mai mare decat aceasta?
|
Da, ceva destul de neclar am constatat si eu in atitudinea lui...imediat cum spune cineva ca sectarii sunt asa cum sunt, el spune ca ii denigrezi sau ca ii judeci, dar e ca si cum as spune " Copacul este stramb! Cerul e albastru!" si asta ar fi realitatea...compusa din simple si clare constatari.
Ai foarte mare dreptate, acest concept de toleranta a capatat valente foarte ciudate, cum spui ceva..ti se inchide gura prin sugestia prost inteleasa si la indemana oricui ( ca o platosa pentru greselile sale) "Fii tolerant, fii mai tolerant!", si eu percep aceasta sugestie ca si cum ni s-ar cere de fapt sa ne prostim, sa nu mai gandim, sa fie totul o apa si un pamant...sa zambim tamp la tot ce auzim si sa avem un blank total.
Poate ca s-ar vrea sa se insinueze ca e bine sa fim mai diplomati ( dar asta tot eu hotarasc de fapt), pentru ca a fi tolerant cu pacatele sau cu greselile nu poti fi si nici cand ti se expun erezii ca si cum ar fi adevaruri.
Nu cred ca e sanatos sa fii tolerant din punct de vedere moral...eu asa vad lucrurile cel putin, ba chiar trebuie sa avem o delimitare cat mai bine conturata a raului de bine, pentru ca altfel nu e sanatos deloc...