01.12.2009, 14:40:00
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
|
|
Urare:
- imi doresc ca atunci cand un frate greseste sa nu ne lepadam de el. sa invatam sa fim uniti la bine si la rau.
- imi doresc sa invatam sa ne asumam greselile trecutului. sa invatam sa ne asumam trecutul national si pe cel personal. ca sa stim cine suntem. avem nevoie de o recunoastere si de o marturisire fara sa culpabilizam pe altii din afara dar si sa incriminam si sa eliminam din sistemele de decizie pe cei care au patat istoria.
- imi doresc sa ne simtim mai responsabili pentru ce suntem si pentru ce nu avem.
- imi doresc sa avem puterea sa nu alegem calea cea mai usoara, sa nu avem obsesia asa-ziselor solutii simple si rapide.
- imi doresc sa avem puterea sa nu asteptam solutii, oricare ar fi acestea, de la altcineva decat de la noi insine cu luminare de la Cel de Sus. Sa nu ne ingropam talantii.
- imi doresc ca oamenii sa nu mai plece din tara si ca in vacantele pe care le petrec ulterior aici sa nu faca decat sa dispretuiasca ce gasesc. ar fi fost mai util sa fi pus si ei mana la treaba. critica lor nu este una legitima- vorbesc de cei plecati cu munca la negru, cu venituri bunicele dar nedeclarate, cu copii care primesc ajutor social desi in conditii legale nu ar fi trebuit sa le primeasca, luand painea altora; care deplang mizeria si lipsa de civilizatie a celor ramasi si care isi trantesc case viu colorate acolo unde li se nazareste, sfidant nu numai orice oranduire urbanistica, dar si bunul simt si bunul gust.
- imi doresc ca oamenii sa aiba incredere in lege si in justitie. dispretul nostru crescand ii incurajeaza pe cei care ar trebui sa o aplice sa nu o mai faca.credeti ca daca noua ne-ar pasa cu adevarat, ar mai incerca careva sa sfideze justitia?
- imi doresc sa ne cunoastem drepturile si obligatiile. sa fim cu adevarat interesati de acest lucru.
- sa nu uitam pe cei care au murit pentru ca noi astazi sa putem sa ne exprimam si sa calatorim liber, printre multe altele.
Doamne ajuta!