View Single Post
Vechi 30.11.2009, 11:10:23
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Nu te supăra dar postarea ta seamănă cu pilda din evanghelia"Vameșul și fariseul..."Multe lucruri pe care le spui sunt adevărate și în spiritul învățăturiii ortodoxe dar parcă prea le faci pe toate bune doar tu,prea ești cel mai bun.
Omul credincios cu adevărat și care tinde spre sfințenie se vede pe sine mai ticălos decât toți,este smerit și consideră că nu face nimic bun
.
Puteam să-ți scriu acestea pe privat dar am făcut-o aici pe public și te rog să mă ierți căci nici a arăta greșalele altora nu este un lucru plăcut lui Dumnezeu.

Dacă ești credincos și trăiești după rânduială sunt convinsă că ești un om bun dar lasă-i pe alții să o spună altfel cazi în fariseism.
În evanghelia de ieri de la Sfânta Liturghie, Mântuitorul atunci când i s-a spus că este bun a replicat"..de ce îmi spui mie că sunt bun?Numai Tatăl singurul este bun" așadar....!
Ai dreptate si imi pare rau pentru asta. Chiar NU le fac pe toate bune... Sunt plin de multe pacate si nu sunt demn de bucuriile pe care le primesc in fiecare zi.
Imi cer iertare daca mesajul meu a semanat a lauda pentru unii... Nu asta mi-am dorit si NU sunt nici pe departe perfect. Ca incerc pe alocuri sa caut mantuirea intr-un mod mai personalizat... Este crucea mea pentru care probabil voi plati cand mi-o veni vremea... In acelasi timp, vreau sa invat de la ceilalti si sa iau ce-i bun. Din ce-am scris, as fi vrut sa transmit un gand de folosinta pentru ceilalti. Nu vreau sa smintesc pe altii si nici sa ma ridic in slavi cu evlavia mea. Poate era mai indicat sa vorbesc la persoana a treia ca despre altcineva, sau... sa nu vorbesc deloc. Dar ispitele sunt sub toate formele, iar eu cred ca am cazut in cea a mandriei si a maririi de sine fara sa realizez acest lucru. Imi cer iertare! Am un sentiment ciudat de vinovatie si o sa incerc sa evit pe viitor sa "ma afisez" cu faptele mele bune! Macar daca, din toate astea, cineva ar trage concluzii folositoare...
Daca te-am tulburat, este vina mea si te rog sa ma ierti. La fel ca tine, am dat raspunsul "la vedere", pentru ca si altii sa vada ce-i de vazut!...
Multumesc pentru sfat si o sa tin cont de el!
Reply With Quote