Citat:
Īn prealabil postat de Simona-Marilena
topcat-vad din postul tau anterior ca Dumnezeu te-a inzestrat cu un vocabular destul de...complex dar, ramai la teoria banala ca ai evoluat dintr-un animal...si subliniez animal..ok, dragul meu, dar cum poti vorbii si hulii asa pe Dumnezeu? Nu stiu, bine, poate big-bang-ul a creeat Terra, poate ai evoluat din maimuta, dar, Dumnezeu a creeat si maimutele! Sa zicem ca teoria aia e buna...dar, nu are nici o logica...e total aiurea ce a spus Darwin..
Dumnezeu sa-ti lumineze mintea si sufletul dragul meu...
|
In legatura cu hula, tin sa precizez ca eu doar pun niste intrebari si repet ceea ce spuneti voi sau Biblia. De exemplu, nu am spus ca Dzeu e rau sau ca nu e bun. Am insirat numai niste afirmatii ale voastre, anume ca Dzeu e omnibenevolent si ca nu el a creat raul, dar ele duc la niste contradictii logice. Singura solutie la ecuatia A=-A este A=0. Cu alte cuvinte ca nu exista Dumnezeu sau bine absolut. Nu pentru ca imi doresc eu asa ci pentru ca, urmind niste idei logice, ajungem la aceasta concluzie.
In legatura cu teoria "banala" a evolutiei, repet, explica logic aparitia tuturor lucrurilor sau fenomenelor din univers numai pe baza unei legi si a unor conditii initiale speciale. Inclusiv raul si binele, frumosul sau uritul.
Ceea ce a spus Darwin si altii ca el este ca totul a evoluat de la simplu la complex, si nu ca totul a decazut din ceva perfect. Si ca o consecinta, ca binele si raul este relativ, ca morala este relativa (ceea ce se observa dealtfel cu ochiul liber).