preamultadezbinare,in ceea ce il priveste pe Moise biblia spune clar ca a murit:
Deuteronomul 34:5 Moise, robul Domnului, a murit acolo, în țara Moabului, după porunca Domnului.
Deuteronomul 34:6 Și Domnul l-a îngropat în vale, în țara Moabului, față în față cu Bet-Peor. Nimeni nu i-a cunoscut mormântul până în ziua de azi.
Ca el ar fi inviat este o presupunere si din nou repet ca o credinta autentica nu trebuie sa se bazeze pe presupuneri.
Am mai discutat pe marginea acestui subiect,nu cred ca mai are rost sa mai zabovesc asupra lui.Lui Moise nu i s-a ingaduit sa intre in tara Canaanului pentru ca intr-un anumit context a lovit o stanca,pentru a da apa poporului Israel si asta i-a fost luata ca semn de indoiala asupra puterii lui Dumnezeu.Pentru aceasta nu i-a fost ingaduit de Dumnezeu sa intre in Tara Canaanului.Voi acum veniti si imi spuneti ca Moise inviat a intrat in "cer".Biblia insa nu da de inteles nicaieri ca Moise ar fi inviat.Ca se vorbeste despre arhanghelul Mihail,asta nu inseamna ca trebuie sa vorbim neaparat despre o inviere.Invieri s-au facut de catre Dumnezeu si prin oameni.
Invierea lui Moise nu este un fapt,ceva sigur,este o presupunere.
Si in ceea ce priveste ce ai spus:"Omul si animalele sunt facuti din aceeasi materie organica,doar ca la om e altfel structurata.Si omul si animalele au viata.Cand mor,n-o mai au.Creierul uman functioneaza pe aceleasi principii ca si creierul animal.In momentul in care acesta moare,viata inceteaza.
In momentul in care creierul incepe sa se degradeze,datorita bolilor batranetii(Alzheimer,de exemplu),unde mai e "sufletul",cand persoana respectiva e"in mintea copiilor",cum se spune?",imi miroase a "teorie evolutionista":).Omul este diferit sub toate aspectele de animale,omul a fost creat in asa fel incat sa "stapaneasca pamantul" si la porunca lui Dumnezeu il stapaneste pana in zilele noastre.Doar catre om Dumnezeu a suflat "suflare de viata".
Creierul uman nu functioneaza deloc pe "aceleasi principii ca si creierul animal".La animalele nu se vorbeste despre ratiune,imaginatie,empatie sau orice altceva de felul acesta.Nu au a face bolile batranetii(ca Alzheimerul) cu sufletul.Imi amintesc ca cineva spunea foarte frumos ca inima isi are ratiunile ei pe care mintea nu le cunoaste.Cel ce este cel mai important la om este sufletul sau,asa cum ne-a spus si Mantuitorul:
Marcu 8:36 Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul?
Marcu 8:37 Sau ce va da un om în schimb pentru sufletul său?
Trupul este tinut in viata de suflet si duh,in momentul in care acestea doua se despart de trup,are loc de fapt moartea.
Ai spus ca e "in interesul bisericii ortodoxe sa mentina aceasta doctrina cu viata dupa moarte".Trebuie sa vezi ca si multe alte religii crestine cred in aceste lucruri(fara sa sustina acele ritualuri despre care vorbesti).Cert este ca biblia da de inteles ca intre moarte si inviere mai exista totusi ceva.
Last edited by Totpeetor; 25.11.2009 at 23:11:53.
|