View Single Post
Vechi 25.11.2009, 13:08:29
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Asta le-a zis sarpele , nu Dumnezeu.Pana la urma cum a fost asa cum a zis sarpele sau cum a zis Dumnezeu?Si eu cred ca se numea, numeste pomul cunostintei binelui si raului, pentru ca raul este imbracat in bine.Adica ispita tot timpul arata a bine si pare buna si de dorit dar odata ce mancam din fructul ei realizam ca de fapt nu e chiar asa cum pare.De fapt e multa taina in cartea Genezei.Mantuitorul spune orice pom rau face roade rele.Rodul acestui pom a fost rau pentru ca a adus moartea, asadar si pomul a fost rau.De nu ar fi fost pomul si rodul rau, Dumnezeu nu ne-ar fi dat porunca sa nu mancam din el.Insusi numele pomului cred ca este si acesta o taina "cunostiintei binelui si raului" si nu stiu cat de mult am inteles eu din ea.Orice fiinta creata de Dumnezeu a fost inzestrata cu liberul arbitru.La fel si omul.Dumnezeu a facut toate bune.Omul nu a fost creat nici muritor, nici nemuritor ci cu posibilitatea de a deveni nemuritor.Probabil ca , "cunostiinta asta a raului" reprezinta cunoasterea in mod practic si experimental, nu doar la nivelul intelectului.Omul a fost creat cu constiinta si nu prost, in asha fel incat putea sa stea in prezenta lui Dumnezeu, in fata caruia si heruvimii se acopera.Ce cred eu ca "aceasta cunostiinta a binelui si raului" reprezinta amagirea diavolului,tentatia si ispita iar ceea ce ei au cunoscut a fost raul care a luat nastere in Lucifer si ingerii cazuti.Eu cred ca omul a vazut tot ce s-a intamplat la caderea si razvratirea ingerilor cazuti dupa ce au mancat din fruct.De aceia i-a fost frica lui Adam de Dumnezeu dupa caderea in pacat si s-a ascuns de El.Asadar sarpele a fost cel ce i-a ispitit pe primii oameni,adica Diavolul, care a imbracat raul in bine si i-a dat o forma placuta, amagind si mintind, iar oamenii s-au facut vinovati in primul rand tot prin mandrie si prin indoirea de Dumnezeu , prin faptul ca au crezut mai mult pe mincinos decat pe Dumnezeu, si inca un dobitoc(animal :sarpe) , tocmai aici e ironia.Caci sarpele ce a facut?I-a mintit, amagindu-i,nu le-a zis adevarul.Dar nu doar sarpele sta la baza pacatului stramasosesc ci si omul, ca omul a ales sa asculte de sarpe si el a mancat din fructul interzis si nu sarpele.Ce e mai trist ca tot acolo aproape de pomul mortii(cunostintei binelui si raului) era si pomul vietii.Iar omul in loc sa aleaga viata vesnica si-a atras asupra sa moartea.
Da, merge ca mit
Dar ramine intrebarea cum a aparut primul gind rau
Si cum arata o lume fara rau dar cu diferite grade de bine
Reply With Quote