View Single Post
Vechi 25.11.2009, 13:05:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mandria la superlativ este nerecunoasterea existentei Creatorului, inlocuirea Lui cu un set de legi si reguli care sa explice lumea si Universul ca existand de la sine si prin sine.
Nu nerecunoasterea lui Dzeu reprezinta mindria ci faptul de a fi satisfacut ca am inteles o parte din sensul existentei noastre.
Faptul ca aceasta intelegere nu il cuprinde pe Dzeu e problema sa, trebuia sa dea alte indicii. :)

Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Omul a fost creat in scopul asemanarii cu Dumnezeu, dar asta stii deja. Adam-Eva Il traiau pe Dumnezeu contemplandu-L in Duhul Sfant prin fapturile Sale, intr-o stare extatica asa cum numai Sfintii cei desavarsiti au experimentat inca din timpul vietii pe pamant. Ei trebuiau sa evolueze in cunoasterea Lui tot mai mult, pana ce Dumnezeu ar fi ridicat de la ei posibilitatea savarsirii raului (ar fi fost momentul mantuirii), ramanand pentru totdeauna in bine prin alegerea de bunavoie. Eu asa stiu, dar e posibil sa gresesc in parte...
Deci Adam si Eva erau intr-o stare continua extatica si, dintr-o data, vine diavolul la ei cu propunerea?
Reply With Quote