View Single Post
Vechi 25.11.2009, 10:12:11
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanaz Vezi mesajul
Ce inseamna pentru fiecare dintre voi Sfanta Sarbatoare a Craciunului? [...]
Acum sa va vad si pe voi...
Acelasi lucru l-am intrebat pe sotul meu acum cativa ani. O sa va relatez din memorie cat pot de mult din ce mi-a raspuns. Nu stiu cat de "canonic" a fost raspunsul lui, dar stiu ca, in timp ce vorbea, ochii i s-au umezit, glasul i-a devenit bland, catifelat, dulce...
Iata acum descrierea (din memorie):
"Cand ma gandesc la Nasterea lui Iisus, Il rog pe bunul Dumnezeu sa ma calauzeasca sa pot intelege, cu umilele mele puteri, evenimentele din acea unica noapte...Mai intai, vad cu ochii inimii, interiorul unui grajd; pe jos sunt asternute paie, un opait isi imprastie lumina slaba...vad un barbat voinic, cu mainile batatorite...este teslar, obisnuit cu munca...are fata aspra si trasaturi regulate, masculine...pare obosit si oarecum incurcat...el venise sa se inscrie impreuna cu logodnica lui, dar evenimentele au luat o intorsatura neasteptata...mai vad o femeie modesta, o gospodina cu un vas cu apa calda si ochi blanzi - este obosita, dar fericita, ca dupa un episod stresant, dar care s-a sfarsit cu bine; se retrage fara zgomot. Mai vad o femeie foarte tanara, de o frumusete rara, imbracata modest si foarte decent, epuizata de drum si de nastere - este preablanda Fecioara... sta aplecata asupra unei iesle in care doarme un copilas, infasat si intepenit de frig... la lumina opaitului vad aburul din respiratia animalelor...copilul a adormit, nu mai scanceste, doarme...ce mici ii sunt manutele...in acestea vor fi batute cu salbaticie mai tarziu cuie groase, de fier...
la o aruncatura de bat, se aud glasuri de oameni veseli, zgomot de pahare, rasete...in casa de oaspeti nu mai era loc si pentru ei...si nimeni nu stie Cine s-a nascut in aceasta noapte...
si mai departe, pe un camp, in afara cetatii, niste pastori stau de paza in jurul turmei lor...in mijloc arde un foc, la care isi mai freaca mainile, ca sa se incalzeasca...e deja frig...si dintr-o data, vad ingeri care dau slava lui Dumnezeu si canta Osana...vestind Nasterea Domnului...dar aceasta minunata vedenie nu este si in grajdul mic si saracacios...acolo s-a petrecut minunea in tacere...in taina...nici Preasfanta Fecioara, nici Sfantul Iosif nu au parte de stralucirea Cerului, ci doar de palpairile unui opait...pentru restul lumii, insa, acesta este Inceputul..."
Reply With Quote