Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios
Sa facem o diferenta intre cei doi:
-IUDA dupa lepadarea de Hristos s-a sinucis! Pacat impotriva Duhulului Sfant! Pacat in urma caruia nu mai poti face pocainta, pt ca nu mai traiesti ca ti-ai luat propria viata!
-PETRU dupa lepadarea de Hristos a PLANS si s-a cait de pacat! A fost prezent si la mormantului Domnului impreuna cu Ioan, dar nu a indraznit sa intre, tocmai din cauza lepadarii. De trei ori s-a lepadat Petru, de trei ori a fost intrebat de Hristos Petre Ma iubesti tu pe Mine! stergand asadar lepadarea de El. Apoi a marturisit pe Hristos, murind chiar pe CRUCE ca si Hristos, dar nu cu capul sus, ci cu capul in jos, privind in sus catre Cel pe Care L-a urmat toata viata, lasandu-si familia si copiii!!!
Cred ca sunt ceva diferente! In unul a dominat DEZNADEJDEA, iar in celalalt POCAINTA si NADEJDEA si DRAGOSTEA in Dumnezeu!
Deci chiar de ma judeci eu il Urmez pe Sf.Petru! Am ce invata din viata sa!!!
|
Da, mai mult chiar, IUDA L-a vandut printr-un act premeditat, planuit cu mult dinainte de Cina cea de Taina. Petru, pe de alta parte, a cedat slabiciunii omenesti, fiind incoltit si incercand sa-si scape pielea, fara a se gandi prea mult ce face. poate ca si asta este important -
premeditarea unui act criminal, versus slabiciunea umana (sa nu uitam ca acelasi Petru, dupa Inviere si Coborarea Duhului Sfant, a murit moarte de mucenic, fiind rastignit pe cruce, cu capul in jos, ca sa nu fie ca Mantuitorul lui, de ca re nu se simtea vrednic...)