View Single Post
Vechi 25.11.2009, 09:13:39
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Sa facem o diferenta intre cei doi:
-IUDA dupa lepadarea de Hristos s-a sinucis! Pacat impotriva Duhulului Sfant! Pacat in urma caruia nu mai poti face pocainta, pt ca nu mai traiesti ca ti-ai luat propria viata!
-PETRU dupa lepadarea de Hristos a PLANS si s-a cait de pacat! A fost prezent si la mormantului Domnului impreuna cu Ioan, dar nu a indraznit sa intre, tocmai din cauza lepadarii. De trei ori s-a lepadat Petru, de trei ori a fost intrebat de Hristos Petre Ma iubesti tu pe Mine! stergand asadar lepadarea de El. Apoi a marturisit pe Hristos, murind chiar pe CRUCE ca si Hristos, dar nu cu capul sus, ci cu capul in jos, privind in sus catre Cel pe Care L-a urmat toata viata, lasandu-si familia si copiii!!!

Cred ca sunt ceva diferente! In unul a dominat DEZNADEJDEA, iar in celalalt POCAINTA si NADEJDEA si DRAGOSTEA in Dumnezeu!
Deci chiar de ma judeci eu il Urmez pe Sf.Petru! Am ce invata din viata sa!!!
Da, mai mult chiar, IUDA L-a vandut printr-un act premeditat, planuit cu mult dinainte de Cina cea de Taina. Petru, pe de alta parte, a cedat slabiciunii omenesti, fiind incoltit si incercand sa-si scape pielea, fara a se gandi prea mult ce face. poate ca si asta este important - premeditarea unui act criminal, versus slabiciunea umana (sa nu uitam ca acelasi Petru, dupa Inviere si Coborarea Duhului Sfant, a murit moarte de mucenic, fiind rastignit pe cruce, cu capul in jos, ca sa nu fie ca Mantuitorul lui, de ca re nu se simtea vrednic...)
Reply With Quote