Subiect: Despre avort...
View Single Post
Vechi 25.11.2009, 00:13:14
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Ce treaba are avortul cu homosexualitatea?

Mai intai sa va intreb de ce a fost pus aici acest subiect.
Ce are avortul cu homosexualitatea.

Pe urma o corectie (si eu gandesc la fel ca Fani cumva):
Casatoria nu are ca scop procreerea, ci traiul in doi, in iubire si cu curatenie si credinciosie (in sens de loialitate fata de partener(a)).
Una din functiile casniciei este procreerea, caci este bine sa aibe loc numai in cadrul familiei.

Observ de multa vreme aici pe forum tendinta de inversare a cauzei cu efectul/scopul.
Ex. traim ca sa ne mantuim. Nu cred.
Traim pentru ca ne-am nascut. Trebuie sa tindem sa ne mantuim pentru ca suntem oameni si trebuie (teoretic) sa ajungem sfinti, in rai.
Cei care nu exista n-au cum sa se mantuiasca. Logic nu?

Sunt de acord si cu andrei25. Cine poate, este mai bine sa foloseasca abstinenta. Este contraceptia cea mai sigura. Sau folosirea calendarului (abstinenta in anumite zile), dar trebuie sa functioneze atat de regulat femeia, incat este f.nesigur.
Abstinenta in casnicie este si interzisa.
Avorturile trebuie sa aibe anumite limite, au rostul lor.
A nu se intelege de aici ca sunt pro-avort. Trebuie gasite si alte solutii.
Una din ele: cuplurile care nu pot avea copii ii pot prelua/ajuta.
Am discutat cu multa lume acest subiect delicat si mi s-a explicat ceva ce pana la urma este de inteles.
Problema nu este ce sa faci copilul dupa nastere, ca solutii ar fi, ci faptul ca o femeie poate sa nu vrea sa duca o sarcina din anumite motive.

Nu vad o crima in a folosi anticonceptionale. Embrionii nu pot trai decat daca sunt buni si in anumite conditii, si numai in corpul femeii. Altfel ei nu reprezinta neaparat viata. Nu orice embrion si nu oricand, produce un copil.
Daca ati sti cati embrioni se pierd lunar, fara stire si vina, la femei...