Citat:
În prealabil postat de Fani71
Diferenta nu este de intentie pentru ca atunci cand iei anticonceptionale intentia este sa opresti conceptia, iar cazul cand se poate fecunda un ovul este un fel de efect foarte rar secundar.
|
Mai incearca odata pentru ca nu sint convins ca ai spus ceva, in situatia ca ai avut o asemenea intentie.
Citat:
În prealabil postat de Fani71
As prefera sa fii mai obiectiv cand scrii, si sa te abtii de la expresii ca 'corifeii ortodoxiei apostate'. Nici eu nu am o parere buna despre cei care sustin vechii calendaristi, care arunca cu anateme la tot pasul, care cred ca pamantul e plat si care cred ca ortodoxia adevarata trebuie sa se ia numai dupa canoane aplicate ad literam, fariseistic (NB pidalionul a fost si el alcatuit de un sfant pe care tu nici nu-l recunosti, Nicodim Aghioritul), insa nu spun ca sunt ... nici nu vreau sa spun cum, desi ma mananca degetele pe clape. ;-)
In tot ceea ce scrii se simte acelasi vant polar. Nu putem discuta mai omeneste, chiar contrazicandu-ne? Sau si omenia este un principiu 'ecumenist'?
|
Sint foarte obiectiv! Tu, insa, ai o intelegere complet deplasata a ortodoxiei. Din oarece motive – pentru ca esti oarecum ortodoxa in ritual si te supui unui patriarh care-si zice canonic, iti imaginezi ca esti ortodoxa. Dar suspendind invataturile Sfintilor Parinti sau interpretindu-le intr-un duh ca sa potrivesti ortodoxia dupa felul lumii si a vremurilor pe care le traiesti, altfel spus mutilind sau rescriind credinta nu poti fi nicidecum ortodox. Bineinteles, esti libera sa-ti spui cum vrei, dar in ce ma priveste, nici macar politetea nu ma obliga sa-ti accept pretentia pentru ca este asumare de identitate in scop de inselaciune.
Iosif Aghioritul a fost un teolog cu merite recunoscute intotdeauna de Biserica acolo unde lucrarile sale s-au inscris in ortodoxie. N-a fost niciodata canonizat pentru ca parte din scrierile lui au fost puternic influentate de spiritualitatea romano-catolica. Biserica Ecumenista de la Istanbul l-a facut sfint probabil chiar datorita acelor scrieri si a cererii lui scrise de a cumpara o indulgenta, in incercarea de a crea o alta Traditie pentru biserica care sa-i justifice ecumenismul.
Cit priveste
“fariseismul”, mai citeste odata ce am scris despre
canoane si spune de unde l-ai dedus, ca sa rezolvam o mica problema de onestitate inainte de a pretinde un altfel de dialog.