Sunt sigura ca si mai demult cand oamenii mergeau si ajutau pe parintele din sat la lucru parintele avea defectele lui, si au mai fost intotdeauna si preoti patimasi dar oamenii aveau un respect pentru haina preoteasca. Adica atata timp cat Bunul Dumnezeu nu il alunga pe preotul slujitor din Sfantul Altar inseamna ca il ingaduie si atunci cine sunt eu sa il alung sau sa-l blamez. Vedem pe toate canalele reportaje despre preoti cu care nu sunt de acord oamenii din parohie si se revolta, incuie Biserica sau mai stiu eu ce fac....de ce? De ce au ajuns ei sa creada ca ei trebuie sa decida ceva in legatura cu Biserica si nu Dumnezeu. Dumnezeu conduce Sfantul Lacas prin intermediul preotului. Personal am fost intr-o biserica in care in timp ce noul preot anunta ceva, oamenii au sarit ca la piata: Nu este asa Parinte. Nu, la noi nu s-a facut asa niciodata.(Era vorba despre faptul ca urma sa se faca parastasul pentru morti dupa obiceiul ortodox si ei vroiau sa stranga toti - 300 de familii- bani pentru un parastas, iar parintele zicea ca ar trebui unul pentru fiecare familie. Atunci au sarit toti: ce smecher e popa, ce profitor e popa. Nu reusea parintele sa le explice ca pentru sufletul mortilor lor se face asta nu pentru sfintia sa, deoarece era un vacarm total.) Acestia sunt credinciosii nostri, care au pretentia sa ridice glasul mai tare decat preotul si sa decida daca e vrednic sa slujeasca sau nu, in virtutea faptului ca ei dau 1 leu in o data pe saptamana la Biserica.Oamenii nu mai au smerenia de a se lasa in voia lui Dumnezeu.