Subiect: post/ copii
View Single Post
Vechi 20.11.2009, 17:42:57
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@solentina - dar de sarbatori crezi ca este voie? Cand lumea trebuie sa fie la biserica si sa se impartaseasca?

@blueyesa82 - eu cand citesc ce spune lumea aici pe aceasta tema, mai ales ca toti cei care rapsund au copii, ma umfla plansul.
Eu nu stiu cum e mai bine. Chiar nu stiu.
Stiu ca noi nu avem copii. Si stii ce dureros este? Nu doresc nimanui s-o simta.
Si Slava Domnului am asteptat curata pana la casatorie multi ani (m-am casatorit tarziu), am incercat sa traiesc pe placul lui Dumnezeu, m-am rugat. Nu vreau sa ma mai laud aici.
E drept ca noi am urmat si sfatul medicilor pana la urma, am respectat niste cerinte si zile fertile si mi-am respectat si sotul (trebuie totul si cu acordul lui). N-am respectat posturile trupesti impuse.
Daca pentru asta ne-a pedepsit Dumnezeu nu stiu. Preotul n-a stiut sa ma lamureasca.
Undeva am calculat ce multe zile se aduna in care n-ai voie sa procreezi, sa fii cu sotul/sotia. Este dureros de mult: posturi multe, lungi, 5 zile din 7 ale saptamanii sunt interzise, sarbatorile la fel, ca este Liturghie.
Fa si tu socoteala pe hartie, cat ramane pentru conceput copii.
Voi sunteti tineri, aveti destul timp inainte si daca tineti seama de posturi si infranari.
Incercati asa, o perioada. Si daca nu va merge, sa mergeti sa faceti control la medic, sa nu asteptati mult. Femeia are un ceas biologic.
Voi mai aveti timp si va ajutati si in alt mod sa aveti copil (pe cale medicala, sau prin adoptie, etc.). Dar si pentru astea este o limita de varsta...
Va doresc mult succes si sa va ajute Dumnezeu.
Ai grija numai un singur cand iei anumite decizii: sa nu le regreti mai tarziu, vazandu-te cu cuibul gol.
Este intotdeauna usor de dat sfaturi, mai precis 25 la fundul altuia.
Reply With Quote