View Single Post
Vechi 20.11.2009, 15:05:27
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
tricesimusseptimus,eu ti-am cerut un exercitiu intelectual,nu este vorba aici de minciuni,ci de pareri.Pai tu cum vezi lucrurile,ce le-a spus Lazar incat evreii sa creada in Isus?
Pai eu gandesc ca daca ar fi spus ca dincolo nu este nimic,unii dintre ei ar fi zis ca Isus minte cand vorbeste despre "iazul de foc",despre viata vesnica,despre focul vesnic s.a.m.d.,asta pentru ca cineva s-a intors din morti si nu a cunoscut nimic din toate acestea.
Te intreb acum ce crezi ca i-ar fi determinat pe evrei sa creada in Isus,daca Lazar le spunea ca "nu a vazut nimic"?
In schimb daca Lazar le spunea ca a fost in "Sanul lui Avraam",ca a existat ca si suflet si duh dupa ce a fost ingropat ca trup,atunci cred si eu ca multi ar fi crezut in Isus,pentru ca Isus vorbea despre viata vesnica iar acum vorbele sale erau demonstrate de ce a vazut Lazar.Si in zilele noastre datorita unor marturii ale unora care au fost in moarte clinica multi au crezut in Isus.Pai spune-i tu care sa zicem ca ai trecut printr-o asemenea experienta "a mortii clinice" unui ateu ca nu ai vazut nimic,atunci ateul acela va spune:"stiam eu ca viata de dincolo este un basm,iar dupa nimic nu mai exista",iar el nu va crede in Isus,in schimb daca ii vei spune ca dincolo,totusi este ceva,fiindca tu insuti ai vazut,ateul acela va sta pe ganduri si poate va crede in Isus.Si intr-adevar eu nu am auzit de marturii ale celor aflati in "moarte clinica"care sa spuna ca nu au vazut nimic.
Sa vedem ce parere ai.
........................