Citat:
Īn prealabil postat de ciprian85
Ce consideri ca se intampla cu o persoana care moare nebotezata; ex: un tanar de 18 ani care tocmai si-a luat carnetul de conducere are un accident de circulatie in urma caruia isi pierde viata, stiind ca botezul este "vital" pentru mantuire: "de nu se va naste cineva din apa si din Duh nu va in tra in Imparatia Tatalui Meu". La noi in BO parintii isi fac datoria de a-i boteza pe copii lor de prunci urmand ca acestia sa fie liberi, atunci cand ajung maturi sa aleaga ce fac cu viata lor(raman sau nu ortodocsi). Cred ca si voi neoprotestantii va educati copiii in spirit neoprotestant la fel cum si ortodocsii ar trebui sa-si educe copiii in spirit ortodox.
|
Dc a trait cu Hristos, va fi mantuit,caci asa spune Biblia. EU te intreb altfel, dc tanarul ala a fost botezat(nu conteaza varsta) dar a trait departe de Dumnezeu, unde va merge dupa ce va muri?
A te naste din apa si Duh nu inseamna botez, arata-mi si mie in Biblie unde scrie ca nasterea din apa si Duh e totuna cu botezul. ? Afirmatia ca nimeni nu va intra in Imparatia Tatalui dc nu se naste din apa si duh e in Ioan 3. Nu zice nimic de botez acolo. Am postat si pe alt thread (cel cu marcu din Noul Testament) argumentele pt care acel pasaj nu se refera la botez.