View Single Post
Vechi 18.11.2009, 23:47:09
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

tricesimusseptimus ai spus:"Ori credința în intrarea în "sânul lui Avraam" la moarte, face parte din categoria Basme evreești."Pe ce te bazezi?Daca e asa Isus de ce nu a negat-o,mai mult a vorbit despre ea in pilda?Pentru ca in acea pilda lasa de inteles ca acel loc exista.Daca analizezi obiectiv poti ajunge la aceasta concluzie,si deci Locuinta mortilor sau Sanul lui Avraam exista.Pentru ca in biblie se spune ca nimeni nu l-a contrazis in acest caz pe Isus.In cazul altor pilde fariseii "cautau sa-l prinda cu vorba",acum eu cred ca nu au facut-o pentru ca evreii credeau in aceste locuri,iar faptul ca Isus nu a negat existenta lor e un motiv in plus sa cred ca exista.Tu daca ai fi fost pe atunci si ai fi stiut ca acestea sunt basme,nu le-ai fi combatut?Normal ca le-ai fi combatut,pentru ca o faci ca nimeni altul acum:).
Ai spus iar:"După executarea pedepsei (nu știm cât timp și nici nu este treaba noastră), "sufletele vor fi anihilate și nu vor mai exista".Nu stiti pentru ca nu aveti argumente biblice,noi in schimb pentru pedeapsa vesnica avem,si ti-am adus in multe randuri.Pai daca biblia vorbeste despre "foc vesnic","iad vesnic",ce nu stiti?
Tu ai adus in discutie o chestiune interesanta si anume cea despre invierea lui Lazar.M-ai intrebat pe mine "Oare ce întrebări i-ai pune unui înviat cu adevărat? Fi sincer!".Eu cred ca l-as intreba cand a inviat:))Evident,glumesc putin.
Uite sa ne imaginam putin,pentru ca asa putem intelege mai bine.
Sa zicem ca niste evrei pleaca la Lazar sa il intrebe "ce a vazut dincolo".Toti asteapta entuziasmati sa afle ce va spune Lazar.Lazar in schimb,calm le spune sa plece acasa ca nu a vazut nimic:).Ce crezi ca ar fi facut evreii?Eu cred ca ar fi fost toti dezamagiti.
Oare daca Lazar le spunea ca nu a vazut nimic,ce ii putea pe evrei sa ii determine sa creada in Isus?Ei isi puteau spune simplu ca dincolo e nimic asa cum cred ei si deci ce rost are sa mai traiasca dupa voia Lui Dumnezeu,daca dincolo nu ii mai asteapta nimic?In schimb imi imaginez eu(nu stiu cum gandesti tu lucrurile,as fi curios sa aflu)ca daca Lazar le spunea ca dupa moarte a fost intr-un loc plin de pace,l-a intalnit pe Avraam,pe cei neprihaniti,a fost atat de fericit cum nu a mai fost niciodata pe pamant,atunci eu cred cu adevarat ca multi ar fi crezut in Isus.Multi si-ar fi zis ca intr-adevar viata aceasta merita traita dupa voia Lui Dumnezeu.Multi si-ar fi zis ca da,lumea aceasta nu se termina odata cu moartea lor trupeasca,ca Isus are dreptate cu adevarat cand vorbeste despre viata vesnica si prin urmare ar fi crezut in El.
Nu ti se pare plauzibil?

Last edited by Totpeetor; 18.11.2009 at 23:55:26.