Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
tricesimusseptimus,ai spus:"Deocamdată, toți care s-au întors de "acolo" n-au povestit nimic din "CE A VAZUT ACOLO", pur și simplu n-au văzut nimic! ".Nu stii tu ce "au vazut acolo"cei care au inviat,n-ai de unde sa stii.Nu mai veni cu argumentul acesta pentru ca nu il poti demonstra.
|
Dacă este să luăm doar cazul lui Lazăr (cel mai cunoscut caz de om înviat), cred că Scriptura ar fi consemnat povestirea lui. Nu crezi că ar fi meritat pentru creștinii ce pun atâta bază pe
nemurirea sufletului? În schimb găsim scris că preoții vroiau să-l omoare. Oare de ce? Oare nu chiar pentru că le răsturna toată filosofia lor legată de
viața din moarte <--- uite cum sună expresia asta!
Citat:
Ai dreptate ca cedrii si chiparosii din versetul scris de Isaia,sunt la figurat,eu in schimb nu am adus in discutie acest verset,eu l-am adus pe altul,sa discutam despre acela.
|
Nu ai voie să rupi versetul din context, unde mai pui că Isaia nu și-a numerotat versetele... Iată întreg contextul la care faci referire:
"Tot pămîntul se bucură acum de odihnă și pace; izbucnesc oamenii în cîntece de veselie. Pînă și chiparoșii și cedrii din Liban se bucură de căderea ta și zic: ,De cînd ai căzut tu, nu se mai suie nimeni să ne taie!` Locuința morților se mișcă pînă în adîncimile ei, ca să te primească la sosire, ea trezește înaintea ta umbrele, pe toți mai marii pămîntului, scoală de pe scaunele lor de domnie pe toți împărații neamurilor. Toți iau cuvîntul ca să-i spună: ,Și tu ai ajuns fără putere ca noi, și tu ai ajuns ca noi!`" (Isaia 14:7-10)
Și mai zici că nu e limbaj metaforic... Nu mă mir că interpretezi alegoria Domnului ca pe un fapt din realitate.
Citat:
In ceea ce priveste versetul din numeri,explicatiile tale nu au baza daca privim biblia ca intreg.Eu nu inteleg de ce nu se spunea pur si simplu"au murit",ci "au plecat in Locuinta mortilor"
|
Biblia spune că "
s-au pogorât în locuința morților"(Num.16,33), dar chiar această expresie face parte din limbajul figurativ. Nu ei s-au coborât, ci pământul i-a înghițit; ei nu aveau nici o intenție să facă o asemenea călătorie macabră

Este exact împlinirea cuvintelor profetice ale lui Moise:
"dar dacă Domnul va face un lucru nemaiauzit, dacă
pământul își va deschide gura ca să-i înghită cu tot ce au, așa încât se vor coborî de vii în locuința morților, atunci veți ști că oamenii aceștia au hulit pe Domnul." (vers.30)
Citat:
in biblie moartea nu se refera niciodata la suflet sau la duh,ci la trup.
|
Ți-am adus și asemenea versete, nu mă pune să le repet...
Citat:
Si ai spus:"Uite la ce încurcături filologice ne duce această nenorocită credință în nemurirea sufletului!"Eu nu ti-am facut nenorocita credinta ta in "murirea" sufletului.Eu nu imi permit sa imi bat joc de credintele celorlalti,si musulmani sa fie unele persoane tot nu am dreptul sa imi bat joc de credintele lor, nu imi permit sa fac astfel,pentru ca cu ce as fi eu mai bun daca as proceda astfel?Imi pot spune punctul de vedere,dar nimic nu imi da dreptul sa imi bat joc de ceea ce cred cei de langa noi,ca automat imi bat joc de ei.Isus desi nu era de acord cu fariseii,niciodata nu si-a batut joc de ei si nu le-a catologat "nenorocite" lucrurile in care credeau fariseii si nu erau dupa Scripturi.Noi de ce sa nu facem la fel?
|
Fratele meu, nu e nevoie să te ambalezi chiar așa... Nu am avut intenția să te jignesc. Când am scris "
nenorocită credință în nemurirea sufletului" nu m-am referit la vreun crez sau denominațiune, ci la
nefericita idee despre
nemurirea sufletului. Te consider creștin și știu că dorința ta sinceră în căutarea adevărului nu poate fi nerăsplătită. Această idee este străină de creștinism și chiar de mozaism cum am arătat până aici. Iartă-mă dacă te-ai simțit lezat de o vorbă aruncată fără să gândesc la consecințe.