Orthodoxia y Thanatos, unii sunt de acord cu mine, atii cu tine, altii cu nici unul. Ai putea spune ca criteriul acordului este intotdeauna ce ne face placere? Unora nu le face placere ce spun eu despree contraceptie, am fost contrazisa vehement, adesea. (asta este, acum imi dau seama, mai degraba raspuns la ce ai scris pe alt topic, cel despre avort, dra nu mai sterg acum)
Pana la urma, fiecare judeca daca ortodoxia ar trebui sa fie mai degraba asa cum zic Schmemann sau Meyendorff, sau.. nici nu stiu ce autori 'cu adevarat ortodocsi', dupa tine, sa citez, cand stiu ca pentru tine pana si Seraphim Rose este dubios, Constantinopolul si toti care sunt in comuniune cu el (deci inclusiv parintele Cleopa, de ex., un ultratraditionalist de altfel, insa de! avea tot caledarul nou) nu mai sunt de cateva secole ortodocsi, iar noi trebuie sa credem ca pamantul este plat, pentru ca asa credeau sfintii parinti. Nu vreau sa fiu ironica, vorbesc serios, pentru ca nu am nimic cu tine personal. Tu spui ceea ce crezi adevarat, ca si mine.
Deci, sa aleaga fiecare. Nu cred ca am ceva de adaugat aici, doar sa va triulit la Evanghelie, la Hristos care a spus ca Fiul Omului este domn si al sabatului care critica fariseii pentru ca pentru ei forma era mai importanta decat continutul si ca nu vedeau exceptii la nici o lege (ca de ex. a sxabatului sau a spalatului pe maini etc) si care puneau inainte litera, nu duhul.
Si v-as mai trimite din nou la articolul lui Affanasiev de pe acest sit, despre canoane.