View Single Post
Vechi 17.11.2009, 23:51:53
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
"Numeri 16:33 Și s-au pogorât astfel de vii în locuința morților, ei și tot ce aveau; pământul i-a acoperit de tot, și au pierit din mijlocul adunării."
Ma intreb acum,cum sa nu asculte de Moise,daca pana si Moise a vorbit despre Locuinta mortilor?O fi luat aceasta idee de la egipteni?:) Tu ai spus:
"Și sunt convins (pentru că așa spunea Hristos) că chiar dacă ar învia cineva din morți să le spună că n-a văzut nimic dincolo, nu l-ar crede. "
Eu spun:"Și sunt convins (pentru că așa spunea Hristos) că chiar dacă ar învia cineva din morți să le spună CE A VAZUT ACOLO, nu l-ar crede. "Si in sprijinul acestei afirmatii pot aduce ca argument "fenomenul mortii clinice".Multi au spus ce au vazut cat timp au fost ca si morti,voi vad ca tot nu credeti."Curios lucru" ca nu am auzit de marturii ale celor care au fost in moarte clinica si sa spuna ca nu au vazut nimic:).
Isaia s-ar putea spune ca foloseste intrucatva limbaj poetic,desi cartea este una profetica si nu una poetica.Oricum,daca e asa trebuie sa admiti limbajul poetic si la versetele aduse de tine,prin care doreai sa arati ca sufletul este muritor desi nu cu succes.
.
De obicei imi plac comentariile tale .
Dar vad ca ai tendinta sa faci din exprimarea metaforica ,adevaruri stiintifice.
Cum intelegi tu ca locuinta mortilor e altceva deci mormintul ,din numeri 16,33?
In pilda cu sinul lui Avram ,Domnul arata distanta mare intre nimicirea mortii fata de viata vesnica alaturi de Dumnezeu .
Cine e acela care putea invia din morti ,daca nu chiar Mintuitorul?
Cum intelegi tu cele doua cai de care vorbeste Hristos : oi-capre ,cald-rece ,iad-rai ,sinul lui Avraam-locuinta mortilor ,griu-neghina ,etc
Eu traduc metafora in limbaj simplu - aproape de Dumneu sau departe de Dumnezeu .
La fel termenul sfint . Pus deoparte . Fata de ce ? fata de pacat , fata de neascultarea de Leegea lui Dumnezeu.
Degeaba e cartea lui Isaia una profetica ,daca nu intereseaza profetia despre Hristos si ne preocupa sa transformam metaforele in explicatii stiintifice fara baza reala.
Inca o precizare .Duhul sau suflarea de viata nu se inteleg in sens de suflet constient .

Asta e o intrebare buna .Cum o fi suflet constient fara partea biologica .
Apoi moartea clinica nu e moarte finala.
Lazar a murit de moarte finala .De acolo l-a scos Domnul.
Hristos a murit pe cruce moartea a doua(nu numai naturala ) ,care inseamna nimicire totala. Iti dai seama de unde a inviat?
Cum intelegi tu moartea a doua din
Apocalipsa 2:11 Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul: ,,Cel ce va birui, nicidecum nu va fi vătămat de a doua moarte.``
Cum traduci sensul metaforic pt vesnic- e si versiunea de nimicire?