În prealabil postat de Totpeetor
Si ca sa aduc argumente la ce am spus,mai ales asupra ideii ca evreii credeau in aceste locuri dintotdeauna si nu era un simplu mit,o sa aduc cateva versete din scripturi,ca apoi sa vad cum le comentezi:
Isaia 14:9 Locuința morților se mișcă până în adâncimile ei, ca să te primească la sosire, ea trezește înaintea ta umbrele, pe toți mai marii pământului, scoală de pe scaunele lor de domnie pe toți împărații neamurilor.
Ezechiel 32:18 "Fiul omului, bocește-te pentru mulțimea Egiptului, și aruncă-o, pe ea și pe fiicele neamurilor puternice în adâncimile pământului, la cei pogorâți în groapă!(curios lucru,ca Ezechiel,care spuneti voi ca sustine ca "sufletul moare",vorbeste despre cei "pogorati in groapa"-evident este o aluzie la Locuinta mortilor)
Numeri 16:32 Pământul și-a deschis gura, și i-a înghițit, pe ei și casele lor, împreună cu toți oamenii lui Core și toate averile lor.
Numeri 16:33 Și s-au pogorât astfel de vii în locuința morților, ei și tot ce aveau; pământul i-a acoperit de tot, și au pierit din mijlocul adunării.(daca voi sustineti ca Locuinta mortilor este o expresie pentru moarte,cum explicati acest verset?oare nu se refera Moise aici la un loc anume,la "mitul" despre care vorbeai tu?credea Moise in "mituri?")
Isaia 66:24 "Și când vor ieși, vor vedea trupurile moarte ale oamenilor care s-au răzvrătit împotriva Mea; căci viermele lor nu va muri, și focul lor nu se va stinge; și vor fi o pricină de groază pentru orice făptură."(oare aici nu se sustine ideea iadului vesnic,continuu,pe care voi il negati?)
Matei 12:40 Căci, după cum Iona a stat trei zile și trei nopți în pântecele chitului, tot așa și Fiul omului va sta trei zile și trei nopți în inima pământului.(cred ca sunteti constienti ca Isus nu a fost ingropat "in inima pamantului",ci se refera la Locuinta mortilor)
Faptele apostolilor 2:31 despre învierea lui Hristos a prorocit și a vorbit el, când a zis că sufletul lui nu va fi lăsat în Locuința morților, și trupul lui nu va vedea putrezirea.(corelati versetul acesta cu Matei 12:40 si veti intelege ca ambele fac referiri la Locuinta mortilor)
Efeseni 4:9 Și acest: "S-a suit", ce înseamnă decât că înainte Se pogorâse în părțile mai de jos ale pământului?(oare nu se face din nou referire la Locuinta mortilor?)
Sa va auzim.
|