Subiect: Despatimirea
View Single Post
Vechi 16.11.2009, 22:09:50
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Aia cu tacerea nu prea tine cat timp traiesti in lume, adica nu la manastire sau in padure sau in pustie. Adica esti inconjurat de apostazie si de rau si de pacat peste tot unde mergi si nu poti sa treci de mut in fata oamenilor la serviciu, in familie, cu prietenii, cu cunostintele, cu vecinii... Cel mai potrivit pentru noi cred ca ar fi sa de gandim de trei ori pana sa dam drumul la gura. Sau pana sa dam click pe butonul "Raspunde la mesaj". :)
Lucrurile se pot indrepta daca punem in practica cuvantul Mantuitorului IIsus Hristos."Cine vrea sa-mi urmeze mie,sa se lepede de sine,sa-si ia crucea si sa-mi urmeze mie".Mania provine din multa iubire de sine si a iubirii de slava desarta.I-mi place cum sunt,cum arat,iubesc aprecierile celor din jur,ma simt bine cand cineva ma aproba,etc.Ei si atunci cand apar momentele contrare parerilor noastre vine si iutimea.Intr-un citat mai sus spunea cineva f.frumos,cu cat iubesti mai mult din placerile lumesti cu atat mai mult te vei mania atunci cand apare un obstacol in calea ta care sa te impiedice a obtine acel ceva, indiferent ca este vorba de iubire de arginti,slava desarta,defranare,lacomia pantecelui,s-a.m.d.Renunta la tine,la valorile care tu crezi ca le ai.Lepadarea de sine este un proces de durata si nu presupune izolarea de lume ci renuntarea la placerile lumesti,renuntarea la a mai sluji eu-lui tau si a incepe sa slujesti aproapelui tau.Nimic nu place mai mult lui Dumnezeu la om decat jertfa si iubirea de semeni.Cum altfel o sa invatam" Invatati de la mine ca sunt bland si smerit cu inima",daca nu ne unim cu Hristos,nu punem in practica Cuvantul lui Hristos? Toate se obtin prin asceza si rugaciune,nimic nu se dobandeste fara osteneala.Renunta la a da replica chiar si atunci cand dreptatea este de partea ta,poti zice:"Asa o fi cum zici tu",sau "Tu stii mai bine"si in mintea ta poti zice;Doamne,miluieste-l si pe omul acesta ca rataceste.Toate au un inceput,vointa este cea care ne impiedica de multe ori.O sa vezi ca dupa practicarea lepadarii de sine nici n-o sa-ti mai pese de suparari si contre.O sa dobandesti pacea si linistea sufleteasca care o sa-ti dea timp sa faci "click de zece ori pe buton" inainte sa raspunzi la mesaj.Dumnezeu sa te ajute in toate!
Reply With Quote