Subiect: Marcu 16: 15-18
View Single Post
Vechi 15.11.2009, 01:12:09
ghedeon
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Foarte periculos, esti pe teren minat acum.Interpretarile de genul asta sunt periculoase.Uite ca si topicul o zice , citeste versetele topicului, "cine va crede si se va boteza" , "de nu se va naste cineva din apa si din Duh".In toate exemplele date de tine se vorbeste de apa, mai ales in cel din Vechiul Testament."Si va voi stropi cu apa curata si va veti curatii" "si voi pune Duhul Meu inlauntrul vostru".
Ce interpretari? eu am citit pasajul din Ioan 3 si am urmarit firul discutiei, nu l-am interpretat. Dar vad ca tu unde vezi apa imediat zici ca e botez, lucru care nu e adevarat. Vezi intr-o postare mai sus versetele din Ioan 7 si vezi ce semnifica apa.

Citat:
In Ioan 3 Mantuitorul vorbeste despre apa si despre Duh separat.Inca de la inceput "Duhul lui Dumnezeu se purta deasupra apelor" si actiona asupra apelor.Atat apa cat si Duhul au fost foarte importante in iconomia mantuirii, dupa cum Mantuitorul a si spus".
Gresesti cand spui ca in Ioan 3 se vb de apa si de duh separat, prima data Hristos ii spune lui Nicodim asa : "Raspuns-a Iisus si i-a zis: Adevarat, adevarat zic tie: De nu se va naste cineva de sus, nu va putea sa vada împaratia lui Dumnezeu." . Deci dupa cum vezi e vb despre o singura nastere,nu 2. Abia a 2-a oara,cand Nicodim intreaba cum se poate naste un om batran, Hristos ii spune ca trebuie sa se nasca din apa si din duh, dandu-i astfel lui Nicodim mai multe detalii,pt a putea intelege. Insa nasterea din apa si duh e una singura(nastere de sus) si nu 2 nasteri.

Citat:
Botezul a fost foarte important inca de la inceput in iconomia mantuirii, iar apostolii au botezat pe toata lumea, pe toti cei ce veneau la Hristos."
De la inceput cand? in noul legamant,ca in vechiul legamant nu era botezul. Dupa cum afirmi si tu, apostolii au botezat, deci era in contextul noului legamant.

Citat:
Apa este spre curatirea si iertarea pacatelor, si spre deschiderea unui cuget curat catre Domnul, si o constiinta curata
In versetul din Petru pe care l-ai citat si tu mai jos zice asa
"Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuiește astăzi și pe voi, nu ca ștergere a necurăției trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos, Care, după ce S-a suit la cer, este de-a dreapta lui Dumnezeu, și se supun Lui îngerii și stăpâniile și puterile. "
Deci vezi ca botezul nu te curata de intinaciune pe cand apa o face,ceea ce inseamna ca apa nu e totuna cu botezul.

Citat:
Iudeii se spalau cu apa ca sa se curateasca dupa fiecare pacat iar cand apunea soarele erau curatiti.
Nu cred ca ai citit cartile lui Moise. Iudeii erau curatiti de pacate si iertati prin aducerea de jertfe nu prin spalarea cu apa. Era un intreg sistem de jertfe care statea la baza curatirii lor.
Spalarea cu apa era doar pt cei care erau necurati datorita contactului cu cineva necurat(mort etc).Insa pt cei care pacatuiau era necesara jertfa si nu spalare cu apa.

Citat:
Neeman capetenia ostirii regelui Siriei om bolnav de lepra, s-a cufundat de 7 ori in Iordan si a iesit curat si vindecat.Sa nu uitam de apa de la Mara din pustiu pe care evreii nu au putut sa o bea pentru ca era amara care apoi a fost indulcita de Dumnezeu.Uite intruchipari ale botezului , mantuirea lui Noe prin apa, la potop.Mantuirea lui Israel din Egipt prin apele Marii Rosii.O alta intruchipare a botezului este apa aceia turnata peste jertfelnicul lui Dumnezeu format din 12 pietre dupa semintiile lui Israel in vremea lui Ilie , cand Israel servea lui baal si astartei.
In cazurile astea nu e vb de nici un botez.

Citat:
Desigur exista si alte feluri de botezuri, dar despre asta nu vom vorbi acum.Aminteste-ti ca Iisus a zis, "cu botez am a Ma boteza".Dar pentru tot cel care are posibilitatea sa se boteze in apa acest botez este absolut necesar, "caci nu va putea intra cineva in Imparatia cerurilor daca nu se naste din apa si din Duh", "iar cel ce crede si se va boteza se va mantui".
Mai ti-am spus ca nasterea din apa si duh nu se refera la botez si tu tot cu aia ii dai.
Demonstreaza-mi ca Ioan3:5 se refera la botez si atunci poti sa sustii afirmatia ta dar pana atunci afirmatia ta e falsa. Iti mai zic o data, dc s-ar fi referit la botez pasajul din Ioan 3:5 de ce l-ar fi mustrat Hristos pe Nicodim ca nu intelege botezul de vreme ce Nicodim oricum nu avea de unde sa stie despre botez???????
Reply With Quote