Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Universitatea Sorbona nu mi se pare a fi o sursă adventistă. Probabil tu ți-ai dori să auzi lucrurile acestea din surse ortodoxe, ia-ți gândul de la așa ceva! O asemenea informație n-o s-o citești în "Ziarul Lumina" și nu o s-o vezi pe "Trinitas TV".
Sabatarienii au constituit totdeauna o minoritate în creștinătate, excepție făcând Biserica Primară (mă refer doar la Biserica din timpul apostolilor, până la moartea lor). Atunci, raportul nu numai că era răsturnat, dar nu găseai absolut nici un creștin să păzească duminica!
Ca să-ți faci o idee despre gustul amar al unei minorități sabatariene (nu e vorba despre adventiști), citește te rog introducerea unei monografii de profil:
http://www.szavaigeza.hu/introd_RO.pdf
În decursul istoriei au fost mai multe grupări creștine ce au ținut sâmbăta, majoritatea în timpul Reformei (dar și înainte precum veldenzii), însă chiar confesiuni mai apropiate de ortodoxie precum Biserica din Etiopia (care în secolul trecut mai păzea sabatul). Dintre neoprotestanți amintesc baptiștii de ziua a șaptea, unele ramuri penticostale și adventiștii reformiști.
|
Ce-ar fi sa se puna aici pe forum toate cultele care au tinut sau tine sambata, impreuna cu anul infiintarii lor?Daca esti dragut chiar te-am ruga.