View Single Post
Vechi 14.11.2009, 16:41:44
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de theofan Vezi mesajul
Credeam ca te simti diferit, ca nu te simti complet si intreg decat cu celalalt, ca e un soi de dependenta. Ai mei gandeau prin ochii celuilalt. Dupa aproape un an, nu vad inca acea sudura care era intre parintii mei. Poate si la ei asta a venit in timp. Una dintre intrebarile mele ar fi daca e normal ca acea sudura sa vina in timp sau... poc, la cununie. Adica, nu simt legatura deosebita din cauza slujbei de cununie. Poate voi simti pe parcurs?...
Unii au tendinta sa se considere burlaci chiar si dupa casatorie. Aleasa inimii mai are si ciclu, mai are si anumite pretentii! Primesti ,,straina'' in casa si aceasta vrea sa stie cati bani ai castigat si sa-i puneti impreuna. Ba te mai trimite si la cumparaturi! Ori incepe sa-ti spuna s-o ajuti in cutare problema! O mai mai vezi si in bucatarie mirosind a sarmale cand tie-ti arde de altele. O mai vezi si nemachiata si intr-o tinuta de casa. Si spui: ,,Ce bine era cand eram burlac!"

Mancati impreuna doi saci de sare dar cu grija, cumpatat, cu respect reciproc si cu grija unul fata de celalat. Dupa ce ati ispravit de mancat sarea, deja sunteti intelepti, va cunoasteti suficient, iar un copil, pe care niciunul din voi nu-l poate face singur, cu siguranta ca va suda legatura dintre voi. Daca va feriti de copii, relatia se poate raci si ca o pedeapsa pentru egoismul vostru. Mai cunosc astfel de cazuri. Rugati-va unul pentru celalalt. Exista rugaciuni pentru sot/ sotie. Iar rugaciunea alunga duhurile cele rele care umbresc fericirea crestinului si lasa sa se instaureze nelinistea. Dumnezeu sa te ajute.

Curaj, frate! Sa nu suferi prea mult din cauza ca relatia ta nu e ca a parintilor tai. Fiecare casatorie are ceva unic. Suntem diferiti. Probabil ai vrea ca sotia ta sa se asemene mai mult cu mama ta pe care o adori. Ai grija si incearca sa-i fii sprijin moral sotiei si sa nu-i creezi un complex de inferioritate pentru ca nu se aseamana cu mama ta. De fapt, aici e aici! Trebuie sa fiti impreuna la bine si la greu. Ajut-o, discutati tot ce aveti pe suflet, nu va lasati influentati de toti. Luati-va in serios misiunea de gospodari.

Iarta-ma pentru interventia mea. Iti doresc in primul rand mantuire tie si familiei pe care ai intemeiat-o. Si iti las aici un acatist util pentru cei casatoriti.

Acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo
Reply With Quote