View Single Post
Vechi 12.11.2009, 19:55:33
ioana-adriana's Avatar
ioana-adriana ioana-adriana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.08.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
...SE PARE CA NU MI-A RASPUNS NIMENI IN LEGATURA CU ASOCIEREA CELOR ZECE PORUNCI SI CALUGARIE,O ASOCIERE INEXISTENTA,BINE-NTELES.
SI TOTUSI,DACA TII CONT DE CELE ZECE PORUNCI POTI SA TE MANTUIESTI!...SI-ATUNCI,UNDE ESTE PARADOXUL,SAU UNDE ESTE CONTROVERSA?,si ma intreb uneori,cine este mai presus de cele zece porunci?Dumnezeu le-a daruit doar ca sa se afle-n treaba,oamenilor?Dyupa conceptul vostru de manastire,raspunsul este afirmativ,dupa al meu,raspunsul este negativ,Nu,Dumnezeu a lasat cele zece porunci ca sa se tina cont de ele si sa le urmam,restul sunt doar legi presupuse,inventate,contorsionate in asa fel incat sa se simta omul mai purificat,dar in nici un caz sa ajunga a renega cele zece porunci care garanteaza mantuirea.
Asa ca "bietele suflete pierdute",nu sunt cei care indraznesc a pleca din manastire,nu le condamna cu nimic cele zece porunci ale Domnului,ci sunt cei care ajung in mod inconstient sa se creada mai presus de Dumnezeu si sa emita legi pe banda,in virtutea mandriei si neascultarii,si nu a pocaintei drepte.
Nu inteleg de ce trebuie sa comunici atat de agresiv .Din raspunsurile tale imi pot da seama cu usurinta ca nu impartasesti aceasta religie.Insa am o intrebare: 'Ce cauti pe acest forum?"N-ar trebui sa-ti cauti un forum care se potriveste asteptarilor tale?Nu cred ca suntem noi in masura sa judecam faptele semenilor nostri!
"Smereste-te, om mandru, si inainte de toate frange-ti mandria... De te vei birui, te vei smeri si vei deveni liber, cum nici nu te-ai fi inchipuit vreodata. Si vei incepe o lucrare mareata si-i vei face liberi si pe altii si vei vedea fericirea, caci viata ti se va umple".
Reply With Quote