View Single Post
Vechi 12.11.2009, 15:22:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Desi s-ar putea să fiu puțin of-topic iată o altă situație legată de post:
Ești în postul Paștelui,mergi în vizită la viitorii cuscri.Aceștia nu postesc.Știind că tu postești gătesc mâncare de post cu fffoarte mult ulei(posteai fără ulei).Refuzi această mâncare consumând la masă cele aduse de acasă.Aceștia se supără iar după ce pleci sunt multe comentarii și rămâne o impresie foarte proastă care va afecta relația celor doi tineri care urmează să se căsătorească.
Era mai bine dacă pentru o zi sau două întrerupeai postul fără a spune nimănui că tu postești.????
Voi cum ați fi procedat?
Eu am făcut așa cum am scris mai sus și cred că am greșit.
Dar dacă am greșit față de oameni nu înseamnă că i-am iubit pe ei mai mult decât pe Dumnezeu?
Ai gresit, trebuia sa mananci ce ti-au pus pe masa, chiar daca era friptura.

Am intrebat un preot-calugar cum trebuie sa ne comportam in situatia asta si mi-a raspuns: cum ne invata Hristos? Daca mergi in vizita la cineva, mananca ce iti pune pe masa si multumeste pentru mancare. Nu stau sa caut in NT versetul, dar este scris.

De exemplu, calugarii nu mananca deloc carne (cel putin in Moldova), exceptand carnea de peste. Insa au o exceptie de la regula: in caz ca sunt gazduiti de cineva si omul ii serveste cu carne.

PS: Acelasi mi-a spus ca la Muntele Athos pun aia ulei in mancare cu kilogramele in post. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote