View Single Post
Vechi 09.11.2009, 20:28:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Sa-ti iubesti aproapele inseamna......imi aminteste de ceva ce a scris Cioran si care mi-a placut foarte mult. Inseamna ; " sa te lepezi de credinta, dar nu de Dumnezeu ! " ( pentru semenul tau, daca este nevoie ).
Aceasta ma duce cu gandul la Mantuitorul cand a ajutat pe om sa-si scoata asinul in zi de sarbatoare. Imi aminteste de Domnul care i-a spsu sutasului ca " nu a mai vazut atata credinta ", desi acesta nu era crestin, doar credea in Puterea Domnului de a-i vindeca sluga bolnava. Astfel Domnul a fost judecat deseori de cei din jur, astfel se intampla si in ziua de astazi cu habotnicii care judeca mereu aparentele, judeca mereu atat de rece dupa litera legii ( uneori interpretate )si nu dupa Iubirea Lui Dumnezeu fata de oameni, pusa in slujba oamenilor mai presus de orice.
Aceasta profunda remarca, imi aminteste de crestinii care nu ar lasa nici in ruptul capului superstitiile atator credinte, pentru a ajuta, pentru a iubi aproapele.
Si eu zac in aceiasi indiferenta, doar ca nu tin de lege, este din fire......atata tot.
Iubind curat și adevărat, vom fi și noi iubiți de alții ! "Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire , rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu întru el " ( I Ioan 4 , 16 ) .